Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.02.19
3757 1 Печатать

Випадки, коли фізична особа звільняється від обов’язкового подання податкової декларації про майновий стан і доходи

З 1 січня 2019 року стартувала деклараційна кампанія, згідно якої громадяни зобов’язані задекларувати доходи, отримані в 2018 році, якщо такі доходи отримані від не податкових агентів; від операцій з продажу (обміну), дарування; прийняття у спадщину, за якими не був сплачений податок на доходи фізичних осіб та військовий збір; та інших доходів відповідно до норм ПКУ.

Платники податку на доходи фізичних осіб звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи в таких випадках:

а) незалежно від виду та суми отриманих доходів платниками податку, які:

- є малолітніми/неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання декларації;

- перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року;

б) в інших випадках, визначених ПКУ.

Крім того, обов’язок платника податку щодо подання Декларації вважається виконаним і Декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб;

- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Зазначена норма передбачена п. 179.2 та п. 179.4 ПКУ.

По материалам ГУ ДФС у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юрий
11.02.19 09:57

"Платники податку на доходи фізичних осіб звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи в таких випадках
 перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;"
А что ж им мешает сдать декларацию?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям