Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.02.19
2991 0 Печатать

Надання відпустки у зв’язку з усиновленням дитини

На які відпустки має право подружжя усиновлювачів, якщо усиновленим дітям 4 роки та 1 рік?

Відповідно до статті 181 Закону України «Про відпустки» особі, яка усиновила дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, старше трьох років, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини (якщо усиновлювачами є подружжя – одному з них на їх розсуд).

У Вашому випадку у Вас одна усиновлена дитина віком старше трьох років, тому оплачувана відпустка надається тривалістю 56 календарних днів.

Згідно із ст. 18 Закону України «Про відпустки» відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину, одним із прийомних батьків чи батьків-вихователів.

Маргарита Захарчук, завідувач сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Держпраці у Рівненській області.

По материалам ГУ Держпраці у Рівненській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям