Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.02.19
2821 2 Печатать

При отриманні у 2018 році доходів від здавання в оренду земельної ділянки орендодавець подає податкову декларацію та сплачує податок за своєю податковою адресою

З 01.01.2019 р. з доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), податок на доходи фізичних осіб, нарахований податковим агентом або фізичною особою, яка отримує доходи не від податкового агента, сплачується таким податковим агентом або такою фізичною особою до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об'єктів оренди (суборенди, емфітевзису) (абз. 5 п. 2 ст. 64 Бюджетного кодексу України).

Отже, у разі отримання фізичною особою - орендодавцем у 2019 році доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі - орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець повинен сплатити (перерахувати) податок до відповідного бюджету за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості).

При отриманні у 2018 році доходів від здавання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю іншій фізичній особі - орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець визначає свої податкові зобов'язання за результатами такого року у річній податковій декларації про майновий стан і доходи та сплачує податок з таких доходів за своєю податковою адресою.

По материалам ГУ ДФС у Луганській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • voko
25.02.19 08:53

Але й намололи! Хай дід-баба за сімдесят, що здають в оренду пай, спробують розібратись у цьому нагромадженні канцеляризмів.

Ответить
  • Владимир
25.02.19 13:21

Кому какая разница как эту информацию будут использовать! Лишь бы не предрплись к тому, кто ее использует!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям