Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.03.19
1725 0 Печатать

Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб

Протягом 2019 року подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати у вигляді орендної плати за договором оренди житла, у разі якщо такий платник має статус внутрішньо переміщеної особи.

Так, Законом України від 06 вересня 2018 року N 2530-VIII "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України" (далі – Закон № 2530) внесено зміни до ПКУ. А саме, пункт 166.3 ПКУ доповнено підпунктом 166.3.9 ПКУ.

Відповідно до нововведень платник податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи, може включити до податкової знижки фактично сплачену суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства.

Платник податку має право скористатися цією податковою знижкою виключно за умови, що він та/або члени його сім'ї першого та другого ступенів споріднення:

  • не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;
  • не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

Нагадуємо, що внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

По материалам ГУ ДФС у Сумській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям