Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.03.19
2116 0 Печатать

Андрій Рева: Індексація пенсій відбудеться у встановлені терміни, вчасно і без затримок

Про це Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив на засіданні Уряду, доповідаючи про процес підготовки до початку проведення автоматичної індексації пенсійних виплат.

За його словами, пенсії будуть автоматично перераховані для 10,2 мільйонів пенсіонерів, а середній розмір підвищення складе 255 гривень - для кожного пенсіонера ця цифра буде диференційованою у відповідності до формули. Разом із тим, за словами Міністра, мінімальне підвищення пенсій внаслідок індексації складе 100 гривень.

"Підвищення від індексації отримають 8,1 мільйонів пенсіонерів. Ще 2 мільйони людей мають базову пенсію нижчою від прожиткового мінімуму, з них близько 1,9 мільйонів мають повний страховий стаж. Саме для цих людей, які мають повний стаж (жінки 30 років, чоловіки 35, а до 2011 року 20 для жінок і 25 для чоловіків) але отримують мінімальну пенсію, буде здійснена спеціальна доплата в розмірі 2410 гривень, яка буде виплачена їм двома частинами по 1205 гривень - в березні і в квітні", - заявив Андрій Рева.

Міністр зазначив про те, що ці доплати є елементом відновлення соціальної справедливості, оскільки йдеться про людей, які довго і важко працювали, але мали дуже низьку заробітну плату - це колгоспники, працівники дошкільних навчальних закладів, медсестри і санітарки в лікарнях і багато інших людей, які чесно працювали протягом всього життя за низьку зарплату.

"Відповідно до законодавства, виплати розпочнуться з 4 березня і завершаться 25 березня 2019 року. Тобто, всі перераховані пенсії наші пенсіонери отримають вчасно і без затримок. Таким чином, завдання, які стояли перед Міністерством соціальної політики, перед Пенсійним фондом та всіма іншими установами будуть в повному обсязі виконані", - резюмував Міністр соціальної політики.

По материалам Мінсоцполітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям