Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.03.19
1488 1 Печатать

Про подання декларації суб’єктом господарювання, який має спеціальний дозвіл, але не здійснював видобуток корисних копалин

Платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (далі – платники Рентної плати) визначено суб’єктів господарювання, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами (далі – спеціальний дозвіл) в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) у межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр (п.п. 252.1.1 ПКУ).

При цьому податкові декларації з Рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подаються її платником починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, в якому такий платник отримав або переоформив спеціальний дозвіл (п.п. 252.23 ПКУ).

Неподання або несвоєчасне подання платником податкової декларації тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 170 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1 020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ПКУ).

По материалам ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ***
13.03.19 11:35

Когда выбодувають- лицензия есть,   когда через квартал подают отчетность -  прочерки. Ничего нового.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям