Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.03.19
1448 1 Печатать

Bитрати за навчання на військовій кафедрі до податкової знижки не включаються

Декларацію про доходи з метою отримання податкової знижки громадяни мають право подати впродовж 2019 року.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у пункті 166.3 ПКУ. Зокрема, право на податкову знижку мають громадяни, які у 2018 році понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Водночас, необхідно зазначити, що навчання на військовій кафедрі – це додаткова послуга навчального закладу, що не є обов’язковою у процесі безпосереднього навчання за обраним фахом, і оплачується окремо від плати за навчання згідно з укладеним з вузом договором на навчання за певним фахом.

Отже, включення витрат за навчання на військовій кафедрі навчального закладу, що оплачуються згідно окремого договору, до податкової знижки чинним законодавством не передбачено.

По материалам ГУ ДФС в Івано-Франківській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тетяна
21.03.19 12:30

Тогда вопрос почему кружок для ребенка входит в налоговую скидку,а военная кафедра -нет?.Это же тоже додаткова послуга,а не обязательная программа обучения.Несправедливо.Вообще вся сумма обучения должна возвращаться родителю ,а не 18%.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям