Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.03.19
1151 0 Печатать

Які документи необхідно подати фізособі, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, для отримання податкової знижки?

Які документи, крім податкової декларації про майновий стан і доходи, необхідно подати ФО – платнику податку, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, для реалізації права на податкову знижку у зменшення оподатковуваного доходу на суми коштів, сплачених ним у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку)?

Фізична особа – платник податку, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, для реалізації права на податкову знижку у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року на суми коштів, фактично сплачених нею протягом звітного року, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), на вимогу контролюючого органу, крім декларації про майновий стан і доходи, надає:

  • копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи,
  • копію договору оренди житла,
  • платіжні та розрахункові документи, що підтверджують факт сплати,
  • заяву, в якій зазначені відомості щодо відсутності умов, які не дають право на отримання податкової знижки згідно з нормами законодавства.

Додатковими документами, які підтверджують відсутність умов, що не дають права на отримання податкової знижки може бути Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, інформація від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської райдержадміністрацій щодо адресної допомоги для покриття витрат на проживання, тощо.

По материалам Категорія 103.06.09 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям