Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.03.19
2078 0 Печатать

Чи впливає на розмір пенсії і субсидії робота у виборчих комісіях

Я пенсіонерка, отримую субсидію. Зараз працюю членом дільничної виборчої комісії на виборах Президента України. Чи не вплине це на розмір моєї пенсії і субсидії?

Марія К., м. Мукачево

Робота членів виборчих комісій, котрі виконують свої повноваження у виборчій комісії на платній основі, а також членів виборчих комісій (зокрема пенсіонерів та осіб, які тимчасово не працюють) у день виборів, у день повторного голосування та дні встановлення підсумків голосування оплачується у визначеному Кабінетом Міністрів України розмірі та в порядку, визначеному Центральною виборчою комісією, за рахунок коштів Державного бюджету України, що надаються на підготовку та проведення виборів.

Умови оплати праці членів виборчих комісій визначено постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2004 № 966.

Звертаємо увагу, що відповідно до частин шостої та сьомої статті 40 Закону України «Про вибори Президента України» праця, пов’язана з організацією підготовки та проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги у зв’язку з безробіттям та інших видів соціальної допомоги.

Оплата праці членів виборчих комісій, що є пенсіонерами, не може бути підставою для обмеження розміру отримуваної ними пенсії. Оплата праці членів виборчої комісії, зокрема в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, не може бути підставою для скасування, обмеження або зменшення їм та членам їхніх сімей, котрі проживають разом з ними, будь-яких видів соціальних виплат, пенсій, субсидій та відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг тощо.

Окрім того, відповідно до пункту 10 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, до сукупного доходу для розрахунку житлової субсидії не враховується оплата праці членів виборчих комісій, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, зокрема в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів.

Водночас постановою Центральної виборчої комісії від 08.04.2014 № 226 «Про Порядок оплати праці членів окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України» передбачено, що членам виборчих комісій протягом усього періоду повноважень виборчої комісії на їх вимогу видається довідка про виконання обов’язків члена виборчої комісії з виборів Президента України для подан

По материалам ГУ ПФУ в Закарпатській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям