Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.03.19
1511 0 Печатать

Нацбанк запровадив контроль за небанківськими фінансовими установами та операторами поштового зв'язку

Нацбанк з метою невідкладного реагування на наявні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці та територіальній цілісності України удосконалив механізм реалізації санкцій*. Зокрема, запроваджено контроль за небанківськими фінансовими установами та операторами поштового зв'язку через подання до НБУ інформації про:

  •  відмови у проведенні валютно-обмінних операцій особам, зазначеним у санкційних списках, до яких застосовано санкції "блокування активів" та/або "зупинення фінансових операцій";
  •  відмови в здійсненні переказу коштів без відкриття рахунків за дорученням/на користь осіб, зазначених у санкційних списках.

* Зазначені зміни затверджені Постановою Правління НБУ від 28.03.2019 р. № 53 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року № 654".

Документ набуде чинності з 30 березня 2019 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям