Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.05.19
1801 1 Печатать

З кінця травня зростуть санкції за не розмитнені автівки на єврономерах

До 23 травня 2019 року ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автомобілів на єврономерах. Після цієї дати (з 24 травня 2019 року) при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Довідково: Законом України від 08.11.2018 р. № 2612-VIIІ «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», який набрав чинності з 25 листопада 2019 року, для громадян встановлено нові умови ввезення транспортних засобів.

При цьому передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015  року до набрання чинності цим законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

У разі недотримання строків та умов митних режимів тимчасового ввезення та транзиту та у разі притягнення особи до адміністративної відповідальності, така особа має сплатити штраф у розмірі від 170 грн до 17 тис. гривень. Така норма діє до 24 травня 2019 року. Після цього періоду починають діяти нові розміри штрафів – від 170 грн до 170 тис. грн та навіть можлива конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Штрафні санкції передбачені і за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту.

По материалам ГУ ДФС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бандерівець
14.05.19 20:21

Цікаво, що з тим конфіскованим барахлом будуть робити? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям