Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.05.19
1240 0 Печатать

Чи має право Держпродспоживслужба видати фізособі документи із ліцензійної справи підприємства

Лист Державної регуляторної служби України від 20.03.2019 р. № 1775/0/20-19.

Ліцензійна справа — це документи на паперових або електронних носіях щодо відповідного здобувача ліцензії чи ліцензіата, що надходять (прийняті) органу ліцензування від органів державної влади, юридичних або фізичних осіб.

У ліцензійній справі зберігають:

  • документи, подані здобувачем ліцензії чи ліцензіатом до органу ліцензування (разом із конвертами);
  • завірені органом ліцензування копії (фотокопії) рішень;
  • оригінали, копії (фотокопії) судових рішень, звернень правоохоронних органів, що надійшли до органу ліцензування;
  • копії (фотокопії) розпоряджень спеціально уповноваженого органу з питань ліцензування про усунення порушень органом ліцензування;
  • матеріали (документи або їх копії (фотокопії), завірені органом ліцензування) перевірок органом ліцензування додержання ліцензіатами вимог ліцензійних умов;
  • оригінали судового рішення про витребування документів із ліцензійної справи, супровідні листи або документи, якими суд уповноважив осіб на їх одержання, фотокопії описів витребуваних документів;
  • інші документи, встановлені законом.

Державна регуляторна служба зауважила, що Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 р. № 222-VIII не містить положень, які б встановлювали спеціальні вимоги щодо поширення, охорони або захисту інформації, що знаходиться у володінні органів ліцензування.

Тому під час видачі фізособі-скаржнику документів із ліцензійної справи суб’єкта господарювання Держпродспоживслужба має керуватися положеннями Законів України «Про інформацію» від 02.10.1992 р. № 2657-XII та «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 р. № 2939-VI.

По материалам Головбух

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям