Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.05.19
1641 2 Печатать

Сергія Верланова призначено Головою Державної податкової служби

8 травня Кабмін призначив Сергія Верланова Головою Державної податкової служби (ДПС) як переможця конкурсу на посаду Голови ДПС. Конкурс був оголошений 20 березня 2019 року Кабміном в рамках реформи Державної фіскальної служби України розпорядженням № 163.

«Податкова служба потребує прозорості та відкритості, як і митна служба. Завдання стоїть – організувати європейську службу: відкриту, прозору та доброзичливу до бізнесу», – зазначив під час засідання Уряду Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман.

В свою чергу, в.о. Голови ДФС Олександр Власов повідомив, що наступними кроками після призначення очільника ДПС мають стати реєстрація ДПС як юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної податкової служби (не менше 30% штатної чисельності) та прийняття Кабінетом Міністрів України розпорядження про початок роботи нової структури.

«Ми  очікуємо не лише процесу розділення, що було вимогою МВФ, а й продовження реформування. Це надзвичайно важкий, відповідальний процес, адже податковий блок забезпечую понад 49% всіх доходів держбюджету і 57% – зведеного. Водночас, це і надзвичайно цікавий процес. Ми знаходимося в постійному контакті з бізнесом і весь цей час прислухалися, консультувалися і, більше того, виконували вимогу бізнесу», – наголосив Олександр Власов.

Нагадаємо, що конкурс на посаду очільника ДПС проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, у процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські та іноземні експерти.

23 квітня 2019 року, відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 27 Закону України «Про державну службу» за результатами загального рейтингу переможцем конкурсу Комісія визначила Сергія Верланова та рекомендувала його Уряду для призначення на посаду керівника ДПС.

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Виктория
10.05.19 16:14

Так ДПС или ДФС?

Ответить
  • Oleg7
11.05.19 14:02

Виктория,
тепер знову буде ДПС (Державна податкова служба України). 
як швидко трансформуються - ще не ясно. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям