Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.05.19
3447 1 Печатать

Анулювали ПДВ-реєстрацію: коли не нараховувати «компенсувальних» податкових зобов’язань

Платник ПДВ придбавав товари/послуги, необоротні активи, які використовував одночасно в оподатковуваних і неоподатковуваних операціях. Нараховував податкові зобов’язання відповідно до пункту 199.1 Податкового кодексу України (ПК). Під час їх придбання платник склав і зареєстрував у Єдиному реєстрі податкових накладних зведену податкову накладну на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку, яка відповідає частці використання цих товарів/послуг, необоротних активів у неоподатковуваних операціях.

Якщо реєстрацію такого платника ПДВ анулювали, потрібно нарахувати податкові зобов’язання лише на частину вартості товарів/послуг, необоротних активів, за якою він не нараховував податкових зобов’язань відповідно до пункту 199.1 ПК.  

Лист ДФС від 14.05.2019 № 2156/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олена
28.05.19 12:39

а якщо ці "частини необоротних активів" геть усі зношені на 100% ?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям