Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.06.19
3378 0 Печатать

Податковий кредит на підставі рахунку за водопостачання: що потрібно знати

Вісник. Офіційно про податки

Якщо рахунок, що виставляється платнику податку за надані товари/послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, містить загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця (далі — рахунок), то такий рахунок для покупця/отримувача товарів/послуг є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної.

Слід зазначити, що ПКУ не передбачено віднесення до складу податкового кредиту без отримання податкової накладної суми ПДВ, що міститься у рахунку, що виставляється постачальником, в якому послуги з водопостачання та водовідведення є розрахунковою величиною та перевищує показники приладів обліку.

Право платника податку на формування податкового кредиту з ПДВ без отримання податкової накладної на підставі документів, визначених п. п. «а» п. 201.11 ст. 201 ПКУ, виникає виключно у тому звітному (податковому) періоді, в якому за показниками приладів обліку підтверджено факт постачання (придбання) послуг з водопостачання та водовідведення.

При цьому у разі якщо платник податку застосовує касовий метод, то право на формування податкового кредиту з ПДВ без отримання податкової накладної на підставі документів, визначених п. п.  «а» п. 201.11 ст. 201 розділу V ПКУ, виникає виключно у тому звітному (податковому) періоді, в якому відбулося придбання товарів/послуг, та за умови списання у такому звітному (податковому) періоді коштів з банківського рахунка (видачі з каси) платника податку в рахунок оплати вартості таких придбаних товарів/послуг.

ІПК від 14.05.2019 р. № 2152/ІПК/10-36-12-01

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям