Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.06.19
2473 3 Печатать

Профспілки вимагають термінового погашення заборгованості Фонду соцстраху перед застрахованими особами

30 травня 2019 року представниками держави було зірвано засідання правління Фонду соцстраху, на якому планувалось віднайти шляхи вирішення проблеми заборгованості Фонду перед застрахованими особами.

Профспілкова сторона, яка представляє сторону застрахованих осіб у правлінні Фонду, у своєї Заяві висловлює обурення такими діями представників держави та вимагає терміново розпочати виправлення фінансової ситуації Фонду і своєчасного забезпечення матеріальних прав застрахованих осіб.

Якщо представники держави, які делеговані до правління Фонду соцстраху, не бажають або не хочуть виконувати свої зобов'язання, вони повинні бути виведені із складу правління, і делеговані інші представники.

У заяві зазначено, що фінансове становище Фонду доведено до небезпечної межі, а реальна перспектива його фінансової дестабілізації загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соцстраху і держави, як гаранта її діяльності.

Фінансові проблеми Фонду соцстраху розпочались внаслідок прийнятих урядових ініціатив із зменшення розміру ЄСВ майже вдвічі та зменшення у 1,5 рази частки ЄСВ до цього Фонду. Як наслідок, із виплат застрахованим особам по тимчасовій непрацездатності, а також по вагітності та пологах уже на сьогодні утворилась двомісячна заборгованість, яка буде зростати і за прогнозними розрахунками Фонду у 2019 році складе 2,9 млрд грн.

Тому, покинувши засідання правління 30 травня 2019 року державна сторона вкотре засвідчила своє небажання вирішувати проблему фінансової стабілізації Фонду соцстраху.

По материалам Федерація профспілок України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • а у нас
07.06.19 10:03

Вкотре наголошую - утримувати таку структуру ФСС вкрай нераціонально! Внесіть зміни до законодавства і передайте функції цього фонду частково Пенсійному (регреси і т.п.), частково роботодавцям, зменшивши відсоток ЄСВ. В минулому році ми використали тільки 60% коштів, які перерахували до ФСС через ЄСВ. За 5 місяців цього року - тільки 50%! І це при тому, що ЄСВ сплачуємо вчасно і в повному обсязі! І ці 50% - не 30 тисяч, а на порядок вище!

Ответить
  • Ігор
07.06.19 10:22

Передати функції страхування приватним страховикам, як у всьому світі, а цей бюрократичний жах (Фонд) ліквідувати. Підприємства взагалі виключити з цієї ланки.

Ответить
  • Оксана
07.06.19 11:22

Профспілки нарешті прокинулись. Чого у нас в країни все через одне місце робиться???
Підтримую пропозицію про ліквідацію ФСС. Чим вони по суті займаються? Крім як виступають транзитерами? Купа народу сидить по кабінетах за бюджетний кошт и хтозна чим займаються. Це як в органах статистики: сидять тьоті з вимкненим світлом (економлять) і роблять вигляд, шо працюють.....
Реформи, реформи і ще раз реформи. Скорочувати витрати на державний апарат і тоді знайдуться кошти і для лікарняних і для соц. виплат, для інвалідів, для пенсіонерів, для подарунків новорічних на дітей, для путівок на оздоровлення кожному українцю! 
А поки чиновники витрачають кошти собі на компенсація житла, на премії, доплати, не величезні пенсії, на лікування і оздоровлення, на 3-місячні відпустки, то нам не бачити тих лікарняних!!!!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям