Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.19
5927 9 Печатать

Немає підтвердження про реєстрацію податкової накладної: дії платника

Відповідно до п. 201.10 ПКУ при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку – продавець товарів/послуг зобов’язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та надати покупцю за його вимогою.

Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до ЄРПН є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.

Датою та часом надання податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронному вигляді до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, є дата та час, зафіксовані у квитанції.

Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування, така податкова накладна вважається зареєстрованою в ЄРПН.

Згідно з п. 5 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246 (далі - Порядок № 1246), податкова накладна та/або розрахунок коригування приймаються до ЄРПН при дотриманні вимог, установлених п. 192.1, п.п. 2001.3, 2001.9 та п. п. 201.1, 201.10 і 201.16 ПКУ.

Відповідно до пункту 12 Порядку № 1246 після надходження податкової накладної та/або розрахунку коригування до ДФС в автоматизованому режимі здійснюється їх розшифрування та проводяться перевірки, зокрема:

- відповідності податкової накладної та/або розрахунку коригування затвердженому формату (стандарту);

- чинності електронного цифрового підпису, порядку його накладення та наявності права підписання посадовою особою платника податку таких податкової накладної та/або розрахунку коригування;

- дотримання вимог, установлених п. 192.1 та п. 201.10 ПКУ;

- наявності помилок під час заповнення обов’язкових реквізитів відповідно до п. 201.1 ПКУ;

- наявності суми ПДВ відповідно до п.п. 2001.3 і 2001.9 ПКУ (для податкових накладних та/або розрахунків коригування, що реєструються після 1 липня 2015 року);

- факту реєстрації / зупинення реєстрації / відмови в реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування з такими ж реквізитами;

- наявності підстав для зупинення реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування.

З метою отримання зареєстрованих податкової накладної та/або розрахунку коригування платник податку складає запит в електронній формі у затвердженому в установленому порядку форматі (стандарті) та надсилає його за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем до ДФС.

Відповідно до п. 3 Порядку №1246 операційний день триває з 8-ої до 20-ої години.

У п. 25 Порядку №1246 визначено, що платник податку через електронний кабінет шляхом перегляду в режимі реального часу має доступ до даних ЄРПН щодо складених ним чи його контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування.

Враховуючи усі складові реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування, з метою з’ясування обставин, за якими протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, пропонуємо звернутись до контролюючих органів ДФС з детальним описом ситуації.

По материалам ГУ ДФС у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • 111
25.06.19 09:00

"пропонуємо звернутись до контролюючих органів ДФС з детальним описом ситуації", БЕСПОЛЕЗНО. Когда мы так обратились,  нам дали общую информацию что в этот день мы направили на регистрацию 25 налоговых и 5 корректировок, а по сути заданного вопроса где потерялись еще 5 налоговых ничего!!!  А дальше суд, и как то теперь судье доказать что я отправлял именно в этот день именно в ДФС и именно в это время. И это при условии что ни ДФС не признаёт факт получения, медок не даёт подтверждения что была отправка, провайдер ни даёт подтверждения об отправке. После этого конечно судья поверит тексту в вкладке Отправлено в медке. 

Ответить
  • Марія
25.06.19 09:01

Да.по поводу якщо не прийшла квитанція про реєстрацію ПН чи РК.Робіть запить...А той хто це пише хоч раз його робив? Треба дата виписки док.,№ПН і т.д. Нема цього-прийде запит пустий.От рішай далі,а кому до тебе діло.ДФС своє діло знає (напевно).

Ответить
  • ННД
25.06.19 09:56

Марія, а по запиту з  ЄРПН квитанції не приходять, тільки "отримано", квитанція тільки коли постачальник пришле. Телефонувала в департамент ДФС, "ну ладно, ще раз відправлю".Так і нема.

Ответить
  • я
25.06.19 11:19

ну т.е. ещё одно подтверждение, что норма НКУ "Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, або зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування, така податкова накладна вважається зареєстрованою в ЄРПН." не работает

Ответить
  • Людмила
25.06.19 11:36

Пишуть всяку нісенітницю!!!!!))))))  автори хоть раз були в такій ситуації??!!!!!! думаю що ні якщо пишуть таке(((. Так от, бухгалтер сидить і пробиває горловою глуху стіну - тому що ДФС зразу умиває руки, вони тут ні при чому, А ВИНЕН ,ЯК ЗАВЖДИ, БУХГАЛТЕР!!!!!    

Ответить
  • Наталя
25.06.19 16:37

Вибачте, не розумію шуму - зайшли в Електронний кабінет платника, подивилися реєстр операцій. Є податкова, значить, реєстрація пройшла, нема - відправляєте ще раз. Так само з кабінета можна взяти податкову накладну постачальника, навіть якщо в M.E.Doc не прийшла. Можна витягти в Excel реєстр податкових за місяць, звірити. От якщо упорно не реєструється - тут уже біда...

Ответить
  • я
25.06.19 17:29

Наталя, "відправляєте ще раз" - якщо був останій день реєстрації вчора, то вже попадаєте на штраф. Це не привід для "шуму"?

Ответить
  • Pyka_3AKOHA
25.06.19 17:07

Самі зіткнулись із ситуацією, коли майже не можливо довести факт надсилання податкової накладної на реєстрацію в ДФС. M.E.Doc направляє зашифрований файл за транзитним протоколом SMTP/IMAP. В електронній скринці немає інформації щодо руху електронної кориспонденції. Якось-такось.

Ответить
  • Nell
26.06.19 18:23

Звонишь в нал. сервис, а там виновато: "не видим ваших накладных". А что толку, сроки прошли. Никому ничего не докажешь - штраф. Особенно печально, когда праздники и переносы выходных. Налоговики не вникают в ситуацию, что это не бухгалтер прошляпил, а сбой на сервере, работают как машины. Последние 3 месяца я каждый раз дважды отправляю ПН на регистрацию, т. к . не приходят квитанции.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям