Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.06.19
4159 2 Печатать

Виправлення помилок у значенні рядка 21 Декларації з ПДВ. В якому періоді відобразити уточнюючі показники?

У зв’язку із завершенням кампанії декларування ПДВ Офіс великих платників нагадує про порядок виправлення допущених помилок.

Розділом VI наказу Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21 визначено Порядок заповнення уточнюючого розрахунку, відповідно до якого у разі виправлення значення рядка 21 декларації, яке у майбутніх періодах не вплинуло на значення рядка 18 чи рядка 20.2 уточнюючий розрахунок подається за один звітний період, в якому вносяться відповідні зміни. Такий уточнюючий розрахунок може бути поданий у спосіб, визначений в абзаці четвертому пункту 50.1 ПКУ.

Значення графи 6 рядка 21 уточнюючого розрахунку (як збільшення, так і зменшення) враховується у рядку 16.2 декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок.

У разі виправлення значення рядка 21 декларації, яке у майбутніх періодах впливатиме на значення рядка 18 чи рядка 20.2, уточнюючий розрахунок подається за кожний звітний період, у якому значення рядка 21 декларації впливало на значення рядка 18 чи рядка 20.2.

Платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний сплатити штраф, нарахований відповідно до абзацу четвертого пункту 50.1 ПКУ. Сума нарахованого штрафу відображається у графі 6 рядка 18.1.

По материалам Офіс ВПП ДФС
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Людмила
27.06.19 15:30

Ключевое слово: "ШТРАФ"

Ответить
  • Перекатиполе
27.06.19 16:19

При выявлении ошибки в 21 строке, если обнаружено занижение, есть вероятность совершить ошибку. Если уточненная декларация на увеличение 21 строки подана в июне, то отразить результат исправления в текущей декларации можно только за июнь. Если, например, такое исправление поспешить включить в майскую декларацию, то штраф очень вероятен, если расчетно выходило к начислению в бюджет.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям