Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.07.19
3478 2 Печатать

Не забудьте повідомити фіскальні органи про зміну прізвища або місця проживання

Згідно зі ст. 67 Конституції України кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до п. 70.7 ПКУ фізичні особи - платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків або повідомлення.

Відомості про зміну даних подаються платником податку протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою 5-ДР до контролюючого органу за своєю податковою адресою, а фізична особа, яка не має постійного місця проживання в Україні, – до контролюючого органу за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Пунктом п.45.1 ПКУ передбачено, що платник податків зобов’язаний визначити свою податкову адресу. Податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків - фізична особа може мати одну податкову адресу.

Не відкладайте свій візит до контролюючого органу – приведіть свої документи у відповідність до чинного податкового законодавства.

По материалам ГУ ДФС у Миколаївській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Зина
08.07.19 14:33

dа, мы согласны!!!
только где взять время???
Это полдня убить на поездку в ГНИ, чтобы подать форму 5-др
Потом полдня, чтобы получить  новый инн.

Ответить
  • Ustya
29.07.19 10:01

Люди об этом просто не знают. Вот я например узнала впервые из этой статьи. Сколько знаю людей, родственников поменявших место жительство и не один из них 5ДРП не подавал. Зачем это всё? Данные о смене места жительства должны передаваться в электронном виде от одного гос органа другому. Ну что за ерунда

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям