Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.07.19
5117 13 Печатать

Мінфін готує нові зміни в системі блокування ПН

У Мінфіні відбулася робоча нарада з питань удосконалення системи моніторингу ризиків з ПДВ.

Участь у нараді взяли заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Гелетій, представники Державної фіскальної служби, Комітету з питань податкової та митної політики, Державної регуляторної служби, представники бізнес-асоціацій та галузевих об’єднань.

Моніторинг ризиків є невід’ємною складовою роботи автоматичної системи відшкодування ПДВ і дозволяє виявити зловживання та зупинити реєстрацію “схемних” податкових накладних. Система працює стабільно і запобігає втратам бюджету щомісяця. При цьому обсяги податкових накладних з ознаками фіктивності знижуються. Також постійно зменшується кількість підприємств, що підпадають під критерії ризику. Станом на 01.07.2019 р. зупинена реєстрація 0,09 % від загальної кількості поданих накладних.

«Спільно з Державною податкової службою ми вдосконалюємо роботу системи. Наша мета – зробити процес адміністрування податків простим та комфортним для сумлінного бізнесу. І, з іншого боку, унеможливити випадки зловживань, і відповідно втрат для бюджету», -сказав Юрій Гелетій.

Учасники зустрічі обговорили проект змін до постанови Кабміну від 21.02.2018 р. № 117. Зокрема, зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі передбачають:

  • доповнення критеріями ризиковості платника податку, переліком показників, за якими визначається позитивна податкова історія та критеріями ризиковості здійснення операцій;
  • визначення порядку роботи комісії з питань включення/виключення з переліку ризикових платників. Документи мають розглядатися протягом 7 робочих днів. У випадку прострочення терміну передбачається автоматичне рішення на користь платника податку;-визначення переліку документів, необхідних для прийняття комісіями рішення щодо виключення платника з переліку ризикових;
  • визначення форми рішення про внесення/виключення платника податку до/з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості;
  • деталізацію підстави внесення платника податку до переліку ризиковості.

З Порядку також пропонується виключити норму про перегляд центральною комісією рішення комісії регіонального рівня. Таким чином, платник податку матиме можливість адміністративного оскарження рішення про відмову у реєстрації податкової накладної.

Найближчим часом проект змін буде доопрацьовано із врахуванням пропозицій та зауважень представників бізнес-асоціацій.

По материалам Мінфін
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Оля
05.07.19 06:55

Та успокойтесь с этим блокування уже, давно уже нужно отменить 

Ответить
  • ///
05.07.19 07:14

Читали статью: сколько недополучил бюджет в этом квартале (да и за полгода)? Было перечислено меньше,чем прогнозировалось.Только доблестная ДФС была на высоте по суммам. Вывод один-не хотите платить налоги добровольно и как положено,будем давить вас заоблачными штрафами,блокировками и пр.А кто сидел на ямах,тот и будет сидеть.

Ответить
  • Анастас
05.07.19 08:35

Стабильность считается признаком мастерства. А тут одні зміни та реформи. Это что - специально или из-за ограниченных способностей?

Ответить
  • СержК
05.07.19 11:31

Анастас, просто это разные парадигмы существования в материальном мире: кто-то зарабатывает на мастерстве, умении и стабильности, а кто-то - исключительно на "изменениях и реформах", забрасывая невод под 380 Вольт в намученную водицу...

Ответить
  • Mariya A.
05.07.19 09:29

Не розумію одного. Як в країні з такими "чудовими" законами і правилами ведення бізнесу можна пропонувати ще й прийняття "закона про дематюкацію"? 

Ответить
  • Шурик
05.07.19 16:31

Mariya A.,
Для того чтобы все нормальные люди перешли на чистый мат. Законы как и тварей их принимающих вымести нужно и подальше 21 числа, с матюками и без.

Ответить
  • СержК
05.07.19 11:32

Mariya A.,эта шобы в продолжение организовать типа целый штат "полиции нравов")))

Ответить
  • Ігор
05.07.19 10:01

Зрозуміло, всі реформи - посилення тиску. Змін не вийшло. Будь-які розумні аргументи, які б зменшили олігархічне відшкодування не діють. Тільки революційні зміни Системи. Цей новий вже себе показав.

Ответить
  • @@@
05.07.19 10:11

хотел дать комент,.........
  но он попал под дематюкизацию

Ответить
  • Виви
05.07.19 14:00

@@@,

Ответить
  • @@@
05.07.19 12:58

@@@, ВСЕ "схемы" возможны ТОЛЬКО при участии высокопоставленных чиновников. Вот их и заблокируйте в тесных помещениях с решетками на окнах

Ответить
  • бух123
05.07.19 11:58

а где папередний не отдатый ПДВ с блокировок за 2017й год? Петины ямы поперекрывали? Чьи ямы теперь будем перекрывать? 

Ответить
  • Александр
11.07.19 10:18

1. Система работает стабильно....
Система не работает в принципе. Сервера висят, информация отображается криво и с запозданием на неделю. Все ошибки рукожопых программистов вылились в убытки  предприятий. На что дфсоиды говорят: “ нам очень жаль, мы все исправили, ну всегда есть потери при творении идеального”.
2.Також постійно зменшується кількість підприємств, що підпадають під критерії ризику.
Они стали банкротами, так как жадность схемщиков из ДФС их утопила.
3. Что случиться с бюджетом, если все заблокированные суммы будут разблокированы и доставлены на счета покупателей? 
4.Горите в аду, жадные фашисты.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям