Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.07.19
4090 1 Печатать

Стратегія реформи митної служби: визначено 5 головних напрямів

5 липня Кабінет Міністрів призначив Максима Нефьодова Головою Державної митної служби (далі — ДМС) на п’ять років з дати початку фактичного виконання обов’язків.

Максим Нефьодов отримав цей пост як переможець конкурсу на посаду голови ДМС, який був оголошений 20.03.2019 р. Кабміном в рамках реформи Державної фіскальної служби розпорядженням №162.

Після призначення Голови ДМС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної митної служби (не менше 30%), а КМУ має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

Максим Нефьодов також представив на засіданні Уряду стратегію розвитку Державної митної служби України.

Стратегія охоплює 5 головних напрямів:

  • Побудова E-митниці, яка передбачає електронізацію усіх процесів для зменшення суб’єктивізму, полегшення роботи інспекторів та прискорення митних процедур.
  • Кадрова реформа, завдяки якій співробітників переведуть на строкові контракти та відбудеться поступове збільшення зарплат до ринкового рівня в регіоні, де базується персонал. Релокація підрозділів і аутсорсинг неключових функцій.
  • Інвестиції у митну інфрастуктуру як за рахунок перевиконання плану надходжень, так і за рахунок використання інструментів державно-приватного партнерства. Завдяки цьому вдасться закупити сканери, запровадити автоматичний ваговий контроль, камери із можливістю дистанційного керування, автоматичне розпізнавання номерів авто.
  • Інтеграція у митну спільноту ЄС. Гармонізація законодавства та імплементація найкращих практик: авторизовані економічні оператори, спільний контроль на кордоні, взаємне визнання результатів контролю, обмін митною інформацією, транскордонне співробітництво та обмін досвідом, розробка нової редакції митного кодексу.
  • Зміна функціоналу ДМС через реорганізацію структури і централізацію митної вертикалі

Детальніше - у презентації:

Стратегія розвитку Державної митної служби.pdf

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сирота казанская
08.07.19 12:59

Перед заключением контрактов проверьте, пожалуйста,  Е- Декларации сотрудников, а то смешно, когда  у старшего опера налоговой полиции  в декларации запорожец и 9 соток огорода  за три земель. Ни одного родственника в декларации,
при наличии живых , с которыми проживает в одной квартире.Зачем тогда НАЗК? И руководство  ДФС не знает, что в Е-Декларациях сотрудников ложь?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям