Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.07.19
3634 3 Печатать

Перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб, якщо дохід нараховується, але не виплачується

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку 18% та ставку військового збору 1,5%.

Якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені Податковим кодексом для місячного податкового періоду.

Такий термін для перерахування податку визначається з урахуванням десятиденного строку від фактичної дати останнього дня подання декларації за відповідний період, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Зазначена норма передбачена п.п. 168.1.1 та п.п. 168.1.5 ПКУ.

 

По материалам ГУ ДФС у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • olga
15.07.19 11:04

"для перерахування податку визначається з урахуванням десятиденного строку від фактичної дати останнього дня подання декларації за відповідний період, тобто не пізніше 30 календарних днів"
Якої деклараціїї?? ФО на зарплаті не подають декрарацію. 
Консультація рівня нижче плінтуса.

Ответить
  • Людмила
15.07.19 18:23

І ці люди  нас  контролюють  і перевіряють !  Жах!

Ответить
  • 111
01.08.19 16:33

а якщо соц страх затримує на два місяці виплату, а у мене на спец рахунку 0 грн, то як його перерахувати в десятиденний термін?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям