Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.07.19
1718 0 Печатать

Процес призначення, перерахунку, виплати пенсій спрощено

17 липня Кабінет Міністрів України ухвалив ініційоване та розроблене Мінекономрозвитку рішення щодо зниження адміністративного навантаження на громадян через скорочення документів, що мають подаватись ними до пенсійних органів. Мета відповідного рішення - спростити процес призначення, перерахунку, виплати пенсій, встановлення надбавок та доплат до них, або переведення з одного виду пенсії на інший.

Відповідно до ухваленої постанови Уряд запровадив інформаційну взаємодію між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади, зокрема, з метою підтвердження відомостей заявника стосовно прав на пільги, актів цивільного стану громадян, проблем інвалідності, місця проживання/перебування.

До ухвалення цієї постанови через відсутність ефективної взаємодії між пенсійними органами та іншими органами влади існувала проблема, коли громадяни були змушені подавати документи, що містять однакову інформацію і відомості що вже є в наявності у держави у різних реєстрах. Водночас, громадяни для нарахування пенсії були змушені витрачати час і гроші на відвідування різних органів для збору потрібної інформації і документів.   

Ухвалена Урядом постанова пропонує безоплатне використання інформації та електронний документообіг з принаймні 6 різних інформаційних реєстрів:  Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, Державного реєстру актів цивільного стану громадян, Централізованого банку даних з проблем інвалідності, Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, реєстрів даних про дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають чи перебувають в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, реєстрів територіальних громад.

Це дасть змогу скоротити кількість документів, які подаються громадянами України безпосередньо до пенсійних органів, забезпечить прозорість призначення пенсій за рахунок використання актуальної та достовірної інформації, яка міститься у державних реєстрах.

По материалам Мінекономрозвитку
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям