Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.07.19
2693 0 Печатать

З'явився текст наказу, яким затверджено нові форми акцизних накладних

Як ми раніше повідомляли, наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. № 262 було затверджено нові форми акцизних накладних. Нові форми вже доступні в «Єдиному вікні» (версія 1.27.11.0).  На момент підготовки даного матеріалу наказ № 262 офіційно не опублікован та не набрав чинності. 

Наказом № 262 затверджено:  

  • форму заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів;
  • акцизну накладну форми "П";
  • акцизну накладну форми "С";
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми "П";
  • розрахунок коригування акцизної накладної форми "С";
  • форму заявки на поповнення (коригування) залишку пального;
  • форму заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового;
  • Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового.

Зазначеним Порядком передбачено, що особи, які ввозять на митну територію України або вивозять за межі митної території України пальне або спирт етиловий, здійснюють реалізацію пального або спирту етилового  та які відповідно до пп. 212.1.15 ПКУ визначені платниками акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового, складають:

  • акцизні накладні форми "П", розрахунки коригування акцизної накладної форми "П", заявки на поповнення (коригування) залишку пального - у разі реалізації пального;
  • акцизні накладні форми "С", розрахунки коригування акцизної накладної форми "С", заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового - у разі реалізації спирту етилового.

Інформація по темі:
Особливості заповнення заявок на поповнення залишку пального та деякі питання складання акцизних накладних
Коли акцизна накладна складається у двох примірниках та які терміни їх реєстрації?
До уваги платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового – перевірте реєстрацію!

 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям