Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.07.19
4299 7 Печатать

З 1 серпня 2019 заяву на повернення коштів по платежах можна подати в електронному вигляді через «Електронний кабінет»

З 26 квітня 2019 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 11.02.2019 №60 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» (далі – Порядок).

Новація Порядку полягає у запровадженні єдиної автоматизованої системи створення, підписання, погодження електронних документів, їх передавання, одержання, оброблення  з використанням електронного цифрового підпису та інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем. Документ покликаний внести новації у документообіг взагалі й відмовитись від паперових документів.

Порядок застосовується щодо повернення платежів, що належать:

державному бюджету, з першого числа четвертого місяця, що настає за місяцем офіційного опублікування цього наказу, тобто з 1 серпня 2019 року;

місцевим бюджетам, та платежів, які підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами, з першого числа сьомого місяця, що настає за місяцем офіційного опублікування цього наказу, тобто з 1 листопада 2019 року.

Таким чином, починаючи з 1 серпня 2019 року, платники податків мають змогу подати заяву на повернення помилково або надміру сплачених сум грошових зобов’язань по платежах, належних державному бюджету в електронному вигляді через ІТС «Електронний кабінет».

Подати заяву можна через меню «Листування з ДФС» приватної частини Електронного кабінету.       

Робота у приватній частині Електронного кабінету виконується з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням: http://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС України.

Отже, платник податків має право надіслати заяву про повернення помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені у довільній формі через меню «Листування з ДФС» приватної частини Електронного кабінету.

По материалам ГУ ДФС у Миколаївській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
26.07.19 06:56

Неужели. Квитанции об оплате перестали требовать?

Ответить
  • Сергей
26.07.19 10:45

Заплатите через електронний гаманець.

Ответить
  • 111
26.07.19 11:30

Сергей, там великій відсоток за платіж, як можно через  приват 24 за 3 грн платіж відправити

Ответить
  • Любовь
26.07.19 13:00

в чому новина? і раніше так працювало - лист через кабінет ( в одному пдф лист + копія платіжки)... вперше в 2016 так перекидали кошти , і декілька раз після.. довго але якщо податкова за сотні км, то гарний вихід

Ответить
  • Ольга
26.07.19 13:38

Любовь, да, и мы точно также перебрасывали единый налог через письмо в пдф.

Ответить
  • Непогода
26.07.19 13:23

Отправляла письмо о переброске переплаты по одному налогу на другой через кабинет в прошлом году. Письмо регистрировалось, все вроде нормально. Потом звонок от инспектора- прийдите и подпишите ваше письмо. Тезис "оно подписано электронной подписью" не сработал. Их бухгалтерия требует "мокрой" подписи. Пришлось идти и подписывать, так как заинтересованы были в решении вопроса. Копии платежек не требовали, все платежи и сальдо они видят на лицевом счету. 

Ответить
  • Виктория
26.07.19 14:52

Непогода,у нас проблем не возникало

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям