Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.07.19
2431 3 Печатать

Операція із внесення платником ПДВ основних засобів до статутного фонду іншої юридичної особи: оподаткування ПДВ

Об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників ПДВ з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст.186 ПКУ.

Норми встановлені п.п. «а» п.185.1 ПКУ.

Постачання товарів – будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі, зокрема, обмін (п.п.14.1.191 ПКУ).

Якщо платником ПДВ внесено основні засоби до статутного фонду інших юридичних осіб, то така операція є об’єктом оподаткування ПДВ та підлягає оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою (20 %).

По материалам ГУ ДФС у Дніпропетровській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталья
29.07.19 11:34

если физлицо взнос в УФ основными средствами? что с НДС? физлицо не может выписать и зарегистрировать НН, соответственно НДС обязательства не возникают по данному действию. Или есть какие то подводные камни? 

Ответить
  • Наталия
29.07.19 15:57

Наталья, ну смотрите, тут "ключевое слово" - " Якщо платником ПДВ внесено основні засоби до статутного фонду інших юридичних осіб..."  Очевидно, что обычное физлицо -  не плательщик НДС и его эта норма не касается

Ответить
  • павелл
29.07.19 16:19

Наталия,
це стосується платників ПДВ, ФО не платником ПДВ
(якщо фізична особа (учасник товариства) не зареєстрована як платник ПДВ, то операція із внесення такою фізичної о особою майнових прав на товари (ювелірні вироби) до статутного капіталу юридичної особи (платника ПДВ) в обмін на корпоративні права не є об’єктом оподаткування ПДВ.


Лист ДФС від 14.06.2019 № 2752/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
Щодо оподаткування ПДВ операції із внесення фізичними особами майнових прав на вживані товари до статутного капіталу юридичної особи в обмін на корпоративні права і подальшого постачання юридичною особою таких товарів
Публікація Системи «Expertus: Головбух»
Докладніше: https://1gl.expertus.ua/#/document/94/50280/dfaspqugo1/?of=copy-bd422f917a

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям