Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.08.19
1529 0 Печатать

Щодо оподаткування бюджетних дотацій, отриманих громадянами за утримання корів молочного, молочно-м’ясного, м’ясного напряму а вирощування молодняку великої рогатої худоби

Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва), затвердженим постановою КМУ від 07.02.2018 р. № 107 (далі – Порядок № 107), визначено механізм використання коштів, передбачених Міністерством аграрної політики України у державному бюджеті за програмою «Державна підтримка галузі тваринництва».

Зокрема, бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та поліпшення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва.

Пунктом 9 Порядку № 107 визначено розмір дотації за молодняк, який виплачується фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби, який народився в їх господарствах, та збереження його до певного віку на дату подання відповідних документів та перелік документів, які подають фізичні особи сільським, селищним, міським радам або радам об’єднаних територіальних громад для отримання дотації за молодняк.

Відповідно до пп. 165.1.1 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом.

 Враховуючи вищезазначене, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума дотацій, яку отримує фізична особа з бюджету за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби.

По материалам ГУ ДФС у Полтавській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям