Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.08.19
2179 2 Печатать

Вимоги до формування міжбанківського електронного розрахункового документа будуть оновлені

Нацбанк оновить вимоги до формування міжбанківського електронного розрахункового документа. Це буде зроблено відповідно до вимог постанови Правління НБУ від 28 грудня 2018 року № 162 щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Передбачається, що з 01 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит “код банку”, оскільки міжнародний номер банківського рахунку IBAN вже містить інформацію про код банку. У зв’язку з цим у міжбанківському електронному розрахунковому документі також пропонується виключити цей реквізит.

Зазначені зміни передбачені проектом постанови Правління НБУ "Про внесення змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті" (далі – Проект), який пропонується для громадського обговорення.

Аналіз регуляторного впливу Проекту додається.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 31 серпня 2019 року на поштову або електронну адресу Національного банку.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: 22SPRA@U1H0, nbu@bank.gov.ua

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Оксана
04.08.19 11:37

Хотелось бы ,что все эти "покращення" хоть раз и плательщикам помогли! отправил нам нерезидет валюту-неделю евро идёт! ни кто /банк/ не может ответить ни где валюта застряла ни почему ....бардак! 

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
04.08.19 14:13

Считаю, что необходимо, кроме исключения  слов “код банку платника”, “код банку отримувача”, внести ещё один пункт "4)", в котором указать определение "номера банківського рахунку за стандартом IBAN", а также: внести аналогичные изменения и в "Інструкцію про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті", затвердженну Постановою Правління Національного банку 21.01.2004  № 22, в т.ч. и в соответствующие Додатки к ней: исключив  слова “код банку платника”, “код банку отримувача”, и добавив определение "номера банківського рахунку за стандартом IBAN"

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям