Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.08.19
2104 6 Печатать

Сергій Верланов: Ми маємо відійти від сприйняття податкової служби як карального органу

Новостворена Державна податкова служба України у своїй роботі має позбутися іміджу «карального органу» та керуватися двома основними принципами – рівності платників податків та сервісності. Про це заявив Голова ДПС Сергій Верланов 1 серпня під час прес-брифінгу.

«Бути почутим, зрозумілим та захищеним – такими є очікування бізнесу на сьогоднішній день. Моя основна задача – змінити ставлення податкової системи до підприємців. Податкова має бути відкритою, повинна розуміти потреби підприємств і вирішувати проблеми бізнесу в рамках своїх повноважень, а також стати місцем, де надаються сервіси, де спонукають людей займатися власним бізнесом та роблять цей процес легким», – наголосив Сергій Верланов.

Як відзначив Голова ДПС, сьогодні все більше молоді обирають кар’єру підприємців і завдання податкової – зробити так, щоб Україна була країною успішних та заможних підприємців, які, підкоривши власні ринки, йдуть на підкорення іноземних.

Повноцінний запуск роботи Служби очікується незабаром. У центральному апараті затверджено структуру, визначено граничну чисельність працівників (1 618 осіб), затверджено штатний розпис та кошторис, розпочато процес переведення працівників – у ДПС вже працює понад 400 осіб.

Щодо територіальних органів, то на сьогодні зареєстровано всі юридичні особи, а це – 25 Головних управлінь в областях. Тимчасово їх очолили колишні заступники керівників територіальних органів ДФС. Незабаром на ці посади розпочнуться відкриті конкурси.

Після переведення 30% штатної чисельності працівників територіальних органів ДПС, яка складає 28 252 особи, для повноцінного запуску роботи Служби залишиться зробити фінальний крок – прийняття Урядом розпорядження про покладання функції адміністрування податків з ДФС на ДПС.

Сергій Верланов наголосив, що всі посадовці керівної ланки як центрального апарату ДПС, так і територіальних органів пройдуть перевірку для того, щоб не допустити до роботи в Службі людей, які мають сумнівну репутацію та яким не притаманна доброчесність та професіоналізм.

«До правоохоронних органів вже подано відповідні запити стосовно наявності розслідування або будь-якого кримінального провадження відносно таких кандидатур. Основною новацією також є те, що всі призначення ДПС буде погоджувати з Міністерством фінансів України», – акцентував очільник ДПС.

Структура центрального апарату податкової служби розроблена відповідно до рекомендацій міжнародних партнерів. Вона побудована за функціонально-орієнтованим підходом, що дозволить посилити аналітичну складову служби, поліпшити сервіс для платників податків, забезпечить модернізацією ІТ-сервісів та платформ, а також відповідатиме найкращим міжнародним практикам, адже в основу покладений тип виконуваної податковим органом функції, а не вид податку чи категорія платника податків.

Центральний апарат складається з 19 функціональних структурних підрозділів. Для оптимізації роботи в Службі зроблено кілька структурних змін. Так, ліквідовано Головне управління внутрішньої безпеки з переданням  його функцій до інших департаментів, а також об’єднано деякі  департаменти за принципом виконуваних функцій.

За словами Голови ДПС, у службі впроваджуватиметься гнучке планування показників надходжень до бюджету, тобто здійснюватиметься оцінка реалістичних планів з урахуванням макроекономічних показників. Продовжиться робота над розвитком сервісних функцій, модернізацією ІТ-сервісів та платформ.

При переведенні працівників до податкової служби акцент буде зроблено на збереженні працівників, які мають бездоганну репутацію, компетентність та професіоналізм, непричетність до корупції. При цьому до роботи в службі залучатиметься молодь.

Водночас, за його словами, одним із факторів побудови нових відкритих відносин з платниками податків є демілітаризація служби, тобто виключення правоохоронної функції. Саме це, впевнений керівник ДПС, дозволить сформувати інший рівень відносин з платниками податків, який базуватиметься на партнерстві без примусу.

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ева
03.08.19 06:56

Я вижу только один путь для избавления клейма карательного органа: Приходите и проверяйте хоть каждый год. Но!!! По результатам проверки НИКАКИХ штрафов! А только предписание об исправлениях в определенные сроки. И вот только если не выполним, тогда штраф. В таком случае мы будем воспринимать налоговиков, как консультантов-аудиторов, а не взяточников. И для начала уберите регистрацию НН, а желательно и сам НДС - и у бухгалтеров появится масса времени заняться бухгалтерским учетом, а не этой хренью по НДС.

Ответить
  • Олег
03.08.19 11:19

Потрібно нові люди, які взагалі не працювали у системі!!! І це головна умова конкурсу.
Вже було кілька реорганізацій, а суть системи не змінювалась. 
Старі "кадри" все рівно будуть працювати як і працювали по старинці.

Ответить
  • Шурик
03.08.19 23:50

Олег,
Разумков работал в системе, окончил высший универ коррупции Мельника в Ирпене.. Всё в курсе ЗЕ.

Ответить
  • Ника
05.08.19 15:09

Шурик,  да меня начинает трясти, как только я вижу очередную "нову людину" с 5-д ресницами, самомнением Мис Мира и знаниями как у кофейной чашки. 20-25 лет назад в налоговой работали действительно специалисты. А где вы найдете сейчас налогового инспектора, который может хоть что-то ответить на элементарный вопрос, я уже молчу за подсказать?

Ответить
  • Ксюша
03.08.19 12:19

Судя по НДС  , уже мосты дружбы наладили. Такое впечатление что весь мир вокруг этого налога крутится.  И каждый раз после очередного обновление критериев , прям чувствую как любовь к налоговой крепчает.

Ответить
  • Шурик
03.08.19 23:48

Мальчики и девочки, мы слишком в болоте много в болоте где всё запрещено колупались.
Там где всё разрешено и проверять нечего.
Запреты на всё и везде и есть повод проверок.
Португалия победила наркоманию разрешением на любое количество любых наркотиков, "запретный плод сладок"-Библия. Люди перестали принимать. Мафии тут нет смысла продавать. Как и в Норвегии, где государство больным по гос цене продаёт, сделав мафию бессмысленной. Украиной же мафия правила путина в морде падла рашенка.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям