Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.08.19
1652 1 Печатать

З 22 серпня 2019 року почнуть діяти штрафи для власників автомобілів на єврономерах

З 22 серпня 2019 року (через 270 днів з дня набрання чинності Законом України № 2612 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих  актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України») вступають в силу нові санкції за порушення митного законодавства при ввезенні транспортних засобів особистого користування в режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

З урахуванням законодавчих змін органи доходів і зборів зобов’язані складати протоколи  про порушення митних правил за ознаками статей 469, 470 та 481 Митного кодексу України в новій редакції в залежності від виявленого правопорушення.

Так, у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн. або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Так, перевищення від 20 до 30 діб – сума штрафу складатиме 85 тис. грн., понад 30 діб, також у разі втрати або розкомплектування транспортного засобу – 170 тис. грн. або конфіскація.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого транспортного засобу у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

По материалам ГУ ДФС у Херсонській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Гарри К.
12.08.19 12:41

..я так понимаю - налоговая полиция должна с 22го числа переквалифицироваться в "дорожников" с жезлами - так там теперь "изи мани" будут проноситься табунами!!??.. :)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям