Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.08.19
3399 4 Печатать

Мінфін підготував зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ

ДФСУ повідомляє про оприлюднення проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість».

 Регуляторний акт та аналіз його впливу розміщено на веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика».

1. Проектом пропонується доповнити Положення нормами, згідно з якими ДФСУ оприлюднюватиме на власному офіційному веб-порталі разом із даними з реєстру платників ПДВ додаткову інформацію про виникнення у особи, яка зареєстрована платником ПДВ, підстави для анулювання її реєстрації згідно з вимогами пункту 184.1 ПКУ. Оприлюднення такої інформації сприятиме, зокрема, упередженню проведення платниками ПДВ господарських операцій із особами, які припинили свою діяльність відповідно до закону або обрали спрощену систему оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, та підлягають у зв’язку з цим виключенню із реєстру платників ПДВ.

2. Проектом удосконалюється алгоритм формування ДФСУ індивідуального податкового номера платника ПДВ для фізичної особи – підприємця з метою ідентифікації її першої та повторної реєстрації як платника ПДВ, в тому числі для підприємців, стосовно яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено серію (за наявності) та номер паспорта (номер паспорта громадянина України у формі id-картки).

3. Проектом розширюється коло осіб, уповноважених платником ПДВ на подання до контролюючого органу запиту про отримання витягу з реєстру платників ПДВ. Зокрема, передбачено можливість подати такий запит особою, відповідальною за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку суб’єкта господарювання.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Додаткові матеріали:

Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (Завантажити)

Зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (Завантажити)

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (Завантажити)

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість» (Завантажити)

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
14.08.19 09:08

Архиполезно, архиважно, архидеятели

Ответить
  • Аллуся
14.08.19 10:01

И  потом налоговые блочить  новеньким 

Ответить
  • Ната
14.08.19 10:01

Убрали бы этот НДС НАХРЕН !!!!

Ответить
  • Аня
14.08.19 14:13

А порог размера выручки 1 млн. грн. за 12 месяцев, при котором предприятия обязаны зарегистрироваться плательщиком НДС, увеличить не планируют?


Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям