Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.09.19
2302 0 Печатать

13 вересня 2019 року - останній день подання заяви на «спрощенку»

13 вересня 2019 року - останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з IV кварталу 2019 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік.

Нагадаємо, що суб'єкт господарювання, який є платником інших податків, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ПКУ (щодо критеріїв умов застосування єдиного податку).

Форма та порядок надання заяви затверджені наказом Мінфіну від 20.12.2011 р. № 1675.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування за формою, визначеною наказом Мінфіну № 1675.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації суб'єкта господарювання як платника єдиного податку фіскальний орган зобов'язаний протягом 2-х робочих днів від дати надходження заяви, зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

Зазначена норма передбачена п.п. 298.1.4 та п. 299.3 ПКУ.

По материалам ГУ ДПС у Рівненській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям