Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.09.19
1495 0 Печатать

З 1 жовтня змінюються правила будівництва готелів: що нового?

1 жовтня 2019 року вступають в дію нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування будівель готелів. Вони є обов’язковими до виконання проектувальниками під час нового будівництва та реконструкції цих об’єктів.
 

«У жовтні вступають в дію нові важливі зміни у ДБН щодо готелів. У них введені сучасні рішення та технології, щоб українські готелі проектувалися безпечними та комфортними для людей. У них прописано все — від необхідних норм пожежної безпеки та захисту від злому до обов’язкового сортування сміття», — зазначив заступник Міністра Лев Парцхаладзе.

У змінах, що вступлять в силу з 1 жовтня, містяться такі нововведення:

  • Посилена обов’язкова пожежна безпека готелів – введено можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою та сучасних систем раннього виявлення загроз і надзвичайних ситуацій.
  • Прописані обов’язкові вимоги влаштовувати сучасні системи роздільного сортування сміття.
  • Прибрані застарілі норми, які передбачали обов’язкове влаштування телефонів-автоматів, абонентських ящиків, театральних та залізничних кас, перукарень, торговельних кіосків, медпунктів тощо у будівлях готелів.
  • Прописано рекомендацію влаштовувати вхід до готельних номерів лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії *** та вище — додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.
  • Унормовано та рекомендовано передбачати доступ до інтернету у кожному готельному номері.

Зміни у ДБН «Готелі» розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» та доступні за посиланням: https://bit.ly/2Xl7SO7.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

По материалам Мінрегіон
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям