Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.09.19
2548 0 Печатать

Списання необоротних активів і запасів, придбаних з ПДВ, які використовувалися в звільнених від ПДВ операціях: чи нараховувати зобов’язання знову?

"Вісник. Офіційно про податки".

У разі, якщо придбані (після 01.07.2015 р.) товариством з ПДВ товари та необоротні активи, призначалися для використання або почали використовуватися, зокрема в операціях звільнених від оподаткування ПДВ на підставі п.п. 197.1.5 ПКУ, то таке товариство зобов'язано було нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ та скласти зведену податкову накладну за п.п. «б» п. 198.5 ПКУ.

Якщо у подальшому такі товари та необоротні активи не були використані в операціях звільнених від оподаткування ПДВ та списуються з балансу у зв’язку із закінченням строку використання або з їх нестачею, то товариство одночасно зобов’язано:

  • відкоригувати попередньо нараховані податкові зобов’язання з ПДВ за п.п. «б» п. 198.5 ПКУ, шляхом складання розрахунку коригування до зведеної податкової накладної та відповідно обнулення (сторнування) показників такої накладної;
  • нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ відповідно до п.п. «г» п. 198.5 ПКУ та скласти нову зведену податкову накладну.

ІПК від 16.09.2019 р. № 273/6/99-00-07-03-02-15/ІПК.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям