Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.10.19
2540 3 Печатать

Коли українці можуть не сплачувати пеню за прострочену комуналку: постанова Кабміну

Пеня не нараховується, якщо платіжка прийшла менше ніж за 10 днів до граничної дати оплати, пише «Судово-юридична газета».

Енергокомпанії не мають права нараховувати пеню, якщо платіжка прийшла менше ніж за 10 днів до граничної дати оплати. Про це повідомляє прес-служба Кабміну, посилаючись на зміни до урядової постанови за рекомендацією Антимонопольного комітету.

Так, граничний термін перерахунку суми в платіжці — максимум протягом місяця.

Як нараховують пеню в Україні:

  • Пеня нараховується в разі несвоєчасної оплати комуналки.
  • Споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01% суми боргу за кожен день прострочення.
  • Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу.
  • Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем ​​граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
07.10.19 10:16

Турботливі ви наші. Де фіксується дата надходження платіжки? Кинули пачку на під'їзд от і все. Коли припиниться комуняцька уравнилівка, коли фірташі виставляють рахунки за показниками загальнобудинкового лічильника? Та ще в об'ємах, які не можливо спалити - 40 - 50 кубів фізично жодна плита не спалить навіть за 24 години. А якщо всі почнуть 24 години, то будинок стане червоним. Це не реально, а ви все ціни знижуєте, а вони рисують більше кубів.

Ответить
  • Лара
07.10.19 10:46

А якщо платіжки взагалі не приходять, тільки "підтягуються" суми до сплати в Приват24, тоді як?

Ответить
  • NN
10.10.19 08:54

В таком случае платежки должны вручать  под расписку или письмом с уведомлением.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям