Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.10.19
2878 1 Печатать

Постачаємо товар у різні магазини покупця: чи можна скласти зведену ПН

Ритмічний характер постачання — це постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць (п. 201.4 Податкового кодексу України; ПК).

Договір поставки може бути укладений на:

  • один рік;
  • строк більше одного року (довгостроковий договір);

або

  • інший строк, визначений угодою сторін.

Договір вважають укладеним на один рік, якщо строк його дії не визначений (ч. 1 ст. 267 Господарського кодексу України; ГК). Строки поставки сторони встановлюють у договорі. В ньому враховують необхідність ритмічного та безперебійного постачання товарів (ч. 2 ст. 267 ГК).

Платник податку самостійно визначає товари/послуги, постачання яких має безперервний або ритмічний характер виходячи з умов договору. Можна передбачити у ЦПД з таким покупцем періодичність складання податкових накладних (ПН) протягом звітного (податкового) періоду на одного покупця, у т. ч. і зведених ПН за операціями з постачання, які мають ритмічний характер.

При цьому, якщо платник податку здійснює більш ніж два рази на місяць постачання товарів покупцю, він може складати зведену ПН не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснив такі постачання, з урахуванням всіх поставлених у такі магазини товари протягом одного місяця.

Зверніть увагу, що платник може скласти зведену ПН незалежно від того доставляє він цей товар в один або у різні магазини покупця.

 Лист ДПС від 01.10.2019 р. № 482/6/99-00-04-02-03-15/ІПК.

По материалам Головбух
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татьяна
09.10.19 11:35

Магазинные сети отказываются от сводных ПН, каждый филиал хочет отдельную ПН и даже сводная их не устраивает

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям