Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.10.19
1602 3 Печатать

Спадщина у вигляді грошових заощаджень, поміщених до 02.01.1992 р. в установи Ощадного банку СРСР: чи є оподаткування?

Грошові заощадження, поміщені до 02.01.1992 р. в установи Ощадного банку СРСР, що діяли на території України та грошові заощадження громадян України, поміщені в установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992 - 1994 років, погашення яких не відбулося, що успадковуються будь-яким спадкоємцем оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб (п.п.«в» п.п.174.2.1 ПКУ).

Отже, грошові заощадження, поміщені до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, погашення яких не відбулося, отримані у вигляді спадщини від фізичної особи - резидента, незалежно від ступеня спорідненості зі спадкодавцем, оподатковуються у спадкоємця за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.

Такі суми доходу у вигляді грошових заощаджень відображаються нотаріусами у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за ознакою доходу «117».

По материалам ГУ ДПС у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Лариса
12.10.19 12:36

А ці зоощадження тільки на папері, чі іх можно отримати? і в якому співвідношенні?

Ответить
  • ЮЮ
15.10.19 11:10

Лариса,питання дуже і дуже цікаве, але кто на нього може дати відповідь?

Ответить
  • Тиса
15.10.19 14:13

Коли ж поверне держава борги? Вже десятки тисяч власників повмирали. От і економія, от і заощадження.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям