Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.10.19
1236 3 Печатать

Міністерство цифрової трансформації пропонує легалізувати операції з криптовалютами

7 жовтня відбулася відкрита зустріч української блокчейн-спільноти.

У ній взяли участь представники Мінцифри, Верховної Ради, профільних асоціацій, Офісу ефективного регулювання (BRDO), IT-фахівці, бізнесмени.

Нагадаємо, що згідно опублікованого минулого тижня Положення, Міністерство цифрової трансформації відповідає за формування та реалізацію державної політики у сфері ІТ-індустрії.

Тому питання впровадження технології блокчейн, її застосування у державному управлінні та розвитку віртуальних активів є надзвичайно нагальними для Мінцифри.

У планах держави на наступні два-три роки:
▪️ Насамперед необхідно законодавчо визначити термінологію. Зокрема, шляхом внесення змін у Закон «Про публічні електронні реєстри» і схвалення цього документу
▪️ Напрацювати компромісний варіант оподаткування у цій сфері
▪️ До літа наступного року імплементувати рекомендації Міжнародної групи з протидії відмиванню «брудних грошей» (ФАТФ)
▪️ Запровадити технологію блокчейн у державних реєстрах
▪️ Легалізувати майнінг, залучити до України міжнародні криптовалютні біржі
▪️ Унеможливити зловживання на ринку віртуальних активів
▪️ Зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів, залучити до України іноземні компанії та інвесторів

Учасники зустрічі наголосили, що наразі існує взаєморозуміння між народними депутатами, які курують це питання у парламенті, Мінцифрою та ринком. І робота зі створення законодавчої та нормативної бази проводитиметься спільно.

Тому найближчим часом Мінцифра планує підписати меморандум із Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, що включає понад 50 депутатів, Блокчейн-асоціацією України (БАУ), Офісом ефективного регулювання (BRDO) та іншими.

Мінцифра запрошує представників блокчейн-спільноти долучатися до цього співробітництва.

По материалам Міністерство цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
12.10.19 01:24

Забыли обнал для наркомафии, впрочем между строк указали, ссори.

Ответить
  • Юра Г.
12.10.19 18:33

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) оголосила про накладення тимчасової судової заборони на два офшори, які імовірно проводять незареєстроване первинне розміщення (ICO) токенів на території США і за кордоном.

Про це пише Meduza.

Йдеться про компанії Павла Дурова Telegram Group Inc. і її "дочку" TON Issuer Inc. З січня 2018 року ці фірми залучили від інвесторів понад 1,7 мільярда доларів на створення блокчейн-платформи TON з криптовалютою Gram, повідомляє комісія.

Офшори вже продали близько 2,9 мільярда токенів Gram 171 покупцеві по всьому світу (в тому числі понад мільярд Gram 39 покупцям в США).


Telegram зобов'язався запустити блокчейн-платформу до 31 жовтня 2019 року, йдеться в позові SEC.

У скарзі комісії вказується, що творці TON не зареєстрували продаж і подальший обіг криптовалюти Gram, що є порушенням положень американського Закону про цінні папери від 1933 року.

У Telegram поки не коментували ситуацію.

Ответить
  • Гарри К.
29.10.19 15:22

..а с Форексом уже разобрались, или плюнули на єто дело??!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям