Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.10.19
11367 15 Печатать

Президент поставив завдання запровадити мораторій на перевірки та збільшити ліміти для ФОП

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 761/2019 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців», спрямований на покращення умов для розвитку підприємництва, здійснення фізичними особами підприємницької діяльності.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів має забезпечити створення Координаційної ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва із залученням до її роботи представників громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу.

У двотижневий термін за участю згаданої Ради мають бути розроблені та внесені на розгляд парламенту законопроекти, спрямовані на лібералізацію умов і критеріїв віднесення фізичних осіб – підприємців до першої групи спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, зокрема шляхом встановлення більшого розміру граничного обсягу їхнього доходу протягом календарного року, надання їм права використовувати працю найманих осіб, а також розширення переліку видів діяльності, які можуть здійснювати такі суб’єкти господарювання.

Також має бути підготовлено законопроект стосовно запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП (крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування) щодо дотримання ними порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій та пом’якшення відповідальності цих осіб за порушення ними встановленого порядку подання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО.

Крім того, мають бути вжиті необхідні заходи для забезпечення прозорих і необтяжливих процедур реєстрації розрахункових операцій під час реалізації товарів та надання послуг через мережу Інтернет і проведено роз’яснення щодо порядку застосування таких процедур. З 1 січня 2020 року має бути забезпечена можливість тестування платниками податків під час здійснення розрахункових операцій безкоштовного програмного рішення для використання такими платниками програмних реєстраторів розрахункових операцій.

 

По материалам Офіс Президента України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
17.10.19 19:44

Можливо я помиляюсь. Можливо пам'ять мене підводить. Однак, здається мені що фіскальня, ця окрема правляча династия, завжди мала своє переважне бачення цих мораторіїв. То вона не визнавала Закон Про держнагляд, хоч там було вказано: розповсюджується на всіх контролерів. То жодного мораторію не визнавала. То правил планування перевірок на рік без змін не визнавала. То модерує всі проекти законів під себе і після цього їх приймають так, як бажає фіскальня. Та багато чого. 
Чи і не їх, в тому числі, мав на увазі Зе, коли казав, що в них кілька облич в кожного, що вони такі вже є і їх вже не змінити?

Ответить
  • хаха
18.10.19 08:25

Ігор, да, отдельное бандформирование

Ответить
  • Буржуй
17.10.19 21:37

Прошу прощения, господин бургомистр. Его высочество лесом не доволен. Темно, сыро, ну и вообще. Вот если бы ему, говорит, подстрелить медведя.
Бургомистр: Где я ему возьму медведя?
Солдат: А может мы его у цыган займём?
Бургомистр: Делайте что хотите, но чтоб через полчаса в лесу было сухо, светло и медведь!
Бургомистр: Кстати, барон, я давно у вас хотел спросить: где вы, собственно говоря, доставали медведей?
Мюнхгаузен: Уже не помню. По-моему, в лесу.
Бургомистр: Нет, это исключено. Они у нас давно не водятся.

Ответить
  • 777
18.10.19 08:50

 Ну слава Богу, все нормально, я вже дійсно подумав, що будуть якісь суттєві зміни, а воно ні, стабільність. Багато шуму, диму, галасу, а на виході ...пшик. (я б по другому написав, але тоді точно видалять коментар).
 Мораторій! Ліміти збільшити! Обличчям до бізнесу! А в результаті ліміти для 1-ї групи (це до скількох 300-400тис.?), підприємців які її використовують, я особисто ще не зустрічав. Мораторій лише на перевірки РРО і то, не для всих (100% податкова як із графіками перевірок буде його дотримуватись).
 Так що все нормально, стабільно, влада як стояла до бізнесу і до бухгалтерів не обличчям, а другою частиною тіла, так і стоятиме. А до знущання над нашим розумом і безкінечним пошуком грошей в наших кишенях задля чийогось конкретного блага ми вже звикли.

Ответить
  • ХХХ
18.10.19 09:36

Одні  ідіоти прийшли  на  зміну  іншим  і  будуть  робити  хорошу "міну"  при  поганій  грі, для  фіскальні  загалом  закони  це Фількіна  грамота і трактують їх завжди під себе. На 2 групі зробіть не 2,5 млн.  як  плануєте,  а  мінімум 4.

Ответить
  • ХХХ
18.10.19 09:39

Я б ще обовязково на РРО "посадив" нотаріусів ( ви в касу банку заплатіть 100 грн., а решту як домовлялись - 600 грн.  - тут віддісте ! Що це за хрень ) І  лікарів, особливо стоматологів, цих міліонерів з бормашинами - ціни ломлять захмарні, а як випадає пломба, то каже " а що ви хотіли - вічного нічого не буває", а нічого, що вона випала через 3 міс. і я за неї віддів 1200 грн. ?

Ответить
  • Надежда
18.10.19 10:01

Всё очень мило, а увеличение лимитов для 3 группы? Не, не слышали...

Ответить
  • Джулия
18.10.19 10:34

подскажите где найти новый счет единого налога с физ лица 2 группа

Ответить
  • NS
18.10.19 12:59

Джулия,https://taxer.ua/uk/directory/flpen

Ответить
  • Ника
18.10.19 15:00

NS, там старые счета

Ответить
  • ta
18.10.19 10:48

Джулия, проще всего в кабинете

Ответить
  • Оксана
18.10.19 11:19

Да, действительно какой-то пшик не влияющий ни на что....
Видимость покращень. Ну задолбали опять обманывать народ, сколько можно уже.

Ответить
  • Джулия
18.10.19 15:40

ПриЗедент у нас єтим должен заниматься? 

Ответить
  • Мери
18.10.19 17:40

Спрощення, спрощення, спрощення, а в результаті стає все складніше і складніше

Ответить
  • ольга
22.10.19 15:32

ми також дали  призеденту  завдання,коли  его обрали ,але він  не исполнил не одного с чем пришел ,сколько можно выбирать хрен знает кого

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям