Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.10.19
2807 0 Печатать

Парламент зареєстрував урядовий законопроект про врегулювання сфери азартних ігор

Верховна Рада зареєструвала розроблений Кабінетом Міністрів України проект закону про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор, який отримав номер 2285.

Урядовий законопроект має на меті комплексно впорядкувати діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор. Зокрема, Уряд пропонує встановити:

  • обмеження кількості ліцензій, гральних закладів та грального обладнання;
  • вимогу щодо розміщення гральних закладів винятково на території готелів (класу 3-5 зірки - для залів гральних автоматів і класу 5 зірок - для казино);
  • обов'язкову верифікацію гравців при прийомі ставок/виплати виграшів та реєстрацію виграшів у «Системі онлайн-моніторингу», яка адмініструється податковою службою;
  • обов'язкову сертифікацію грального обладнання для проведення азартних ігор за міжнародними стандартами;
  • посилення фінансової і кримінальної відповідальності за діяльність у сфері азартних ігор без ліцензії;
  • обов'язковість цільового спрямування платежів за ліцензії в сфері азартних ігор на розвиток спорту, медицини та культури в Україні.

Прийняття законопроекту врегулює проблему поширення нелегального грального бізнесу, обмежить поширення ігроманії. Легалізація грального бізнесу також дозволить бюджету отримати до 5 мільярдів гривень, проте остаточні цифри очікуваних надходжень до бюджету залежатимуть від того, у якій редакції депутати приймуть закон.

Довідково

З 2009 року діє Закон України «Про заборону грального бізнесу в Україні». Але результати цієї заборони призвели до того, що азартні ігри проводяться в тіні, а їхні організатори отримують надприбуток; відсутні надходження до державного бюджету у вигляді податків і зборів від грального бізнесу. Окремою, але не єдиною проблемою стало втягування в гральний бізнес неповнолітніх.

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям