Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.10.19
2593 3 Печатать

Заява об'єднань профспілок про порушення матеріальних прав застрахованих осіб та руйнування системи соціального страхування

Сьогодні Фонд соцстраху, який опікується соціальним захистом 14 млн. працівників, доведено до небезпечної фінансової межі. Не вирішення існуючих проблем загрожує дискредитацією та втратою довіри громадян до всієї системи соціального страхування і держави, як гаранта її діяльності.

Фонд вже заборгував перед застрахованими особами з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та вагітності і пологах майже 1 млрд. грн. Цьому сприяло різке зниження розміру єдиного соціального внеску вдвічі (до 22%) та значне зменшення частки єдиного внеску до Фонду соцстраху з 14,2657% до 9,3759%.

Профспілкова сторона неодноразово вносила пропозиції щодо подолання кризової ситуації, але державні органи не реагували і всіляко намагалися відволікти увагу сторін соціального діалогу на інші питання, які не вирішували проблему по суті.

До цього часу Урядом не визначено своїх представників до правління Фонду соціального страхування, тому правління не може провести засідання і прийняти вкрай важливі рішення для належного функціонування Фонду соціального страхування.

Замість вжиття заходів для вирішення зазначених вище проблем народними депутатами України від фракції політичної партії "Слуга народу" подано до Верховної Ради України законопроект (реєстр. № 2275), яким пропонується одержавити Фонд соціального страхування, звузити повноваження правління Фонду та нівелювати участь представництва від застрахованих осіб і роботодавців в управлінні цим видом страхування. При цьому жодним чином не пропонується вирішити проблему фінансової стабілізації Фонду.

Профспілкова сторона висловлює обурення такими діями та закликає народних депутатів України не підтримувати законопроект № 2275 від 16.10.2019 р., а натомість провести в Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів широке обговорення проблем Фонду соцстраху і за результатами обговорення спільно напрацювати конструктивні пропозиції для вирішення існуючих проблем.

Федерація профспілок сподівається, що парламентарі з розумінням поставляться до позиції профспілкової сторони і підтримають її.

Також Федерація профспілок закликає членів профспілок, трудові колективи, представників громадянського суспільства, засоби масової інформації підтримати профспілкову позицію і висловити солідарну підтримку через звернення до депутатського корпусу.

По материалам Федерація профспілок України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тиса
30.10.19 14:55

Плюють вони на всіх з великої дзвіниці.

Ответить
  • Надежда
30.10.19 17:22

Хочу напомнить причину уменьшения ЕСВ - переизбыток ПФ и вывод из тени зарплат, и вдруг ровно через год возник дефицит и минималки увеличились в 2 раза.

Ответить
  • Елена
30.10.19 18:04

Хочу бюджет страны в виде баланса увидеть. У них глаза повылазили, не видят где тырят?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям