Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.11.19
2059 0 Печатать

Як Мінсоцполітики збирається боротися з бідністю

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект Мінсоцполітики, спрямований на боротьбу з бідністю у 2020 році та соціальну підтримку сімей, які цього найбільше потребують.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 15 листопада.

“Це важливі перші кроки, спрямовані на підтримку сімей, які цього найбільше потребують. Сподіваємось на підтримку Верховної Ради!”, - заявила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй сторінці у мережі Facebook .

Тепер законопроект буде розглядати парламент.

Серед іншого, ця ініціатива передбачає:

з 01.01.2020 р. збільшення підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають під опікою, із 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, та для дітей з інвалідністю з їх числа із 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку;

з 01.07.2020 р. підвищення допомоги на дітей з малозабезпечених сімей з 85 до 130% від прожиткового мінімуму, а для працездатних осіб із 21 до 25 % прожиткового мінімуму. Це стане можливим завдяки наближенню умов надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, а також консолідації раніше фрагментованих виплат в цій програмі. При цьому всі кошти залишаються в програмі, а програма малозабезпеченим ставатиме основною програмою допомоги людям, що опинились у стані бідності, в якій ми поетапно підніматимемо прожитковий мінімум та допомагатимемо сім’ям виходити з складних життєвих обставин;

в цій же програмі допомоги малозабезпеченим сім’ям передбачаємо можливість запровадити нові механізми стимулювання непрацюючих до пошуку роботи, участі у громадських роботах, відкритті власної справи;

підвищення допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду (у середньому 672 грн щомісяця).

Це важливі перші кроки, спрямовані на підтримку сімей, які цього найбільше потребують.

Кошти на вищезазначені підвищення закладено у Бюджеті на 2020 рік, який Верховна Рада України уже ухвалила більшістю голосів.

По материалам Мінсоцполітики

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям