Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.11.19
1687 2 Печатать

До ВРУ внесено законопроєкт щодо легалізації операцій з віртуальними активами

У Верховній Раді зареєстрований проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами».

Законопроєкт розроблений блокчейн-спільнотою, Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, Офіс ефективного регулювання BRDO та командою Міністерства цифрової трансформації.

Головне:

Визначені терміни – «віртуальний актив», «криптоактив», «операція з криптоактивами», «розподілений реєстр», «токен» та «токен-актив»

Визначені особливості оподаткування:

5 відсотків – ставка податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів строком на 5 років;

інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактиву, та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву та/або на створення такого криптоактиву;

операції з продажу криптоактивів не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість;

Ми впевнені, що прийняття цього закону створить умови для початку функціонування ринку віртуальних активів у відповідності до законодавства України з врахуванням балансу інтересів суб‘єктів, що здійснюють операції з віртуальними активами, та держави, яка отримає додаткові надходження податків від операцій з віртуальними активами.

Окрема подяка – народному депутату Олексію Жмеренецькому за внесення законопроєкту до парламенту!

По материалам Міністерство цифрової трансформації

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • хаха
24.11.19 11:26

Как потом эти биткойнеры докажут, что они уплатили все налоги? Это же просто невозможно! Таким образом начнут трусить за неуплату налогов любого биткойнера или как их там.

Ответить
  • Мария
25.11.19 11:44

Похоже на "МММ" в мировом масштабе)))... 
А еще мне интересен вопрос, многие ли криптодобытчики разберутся во ВСЕХ тонкостях инвестиционного дохода... Написано в статье более менее понятно, а вот что будет написано в НКУ (со всеми трактованиями), в ИНН всех областей Украины, в решениях ВСУ, мнениях аудиторов и прочая прочая это  очень и очень большой вопрос... Да, еще забыла добавить, что 5% через время покажется нашим живоглотам очень мало, а так же нужно будет предоставить доки на покупку комплектующих для фермы, даже если собрана она была несколько лет назад!
так, что ИМХО мягко застелили.... вот только спать будет так же мягко?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям