Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.11.19
5449 7 Печатать

Набрали чинності зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»

З 2 листопада 2019 року набув чинності Закон України від 03.10.2019 р. № 159-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав власності» (далі – Закон № 159), яким, зокрема, внесено зміни до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 755).

Так, внесеними Законом № 159 змінами до Закону № 755, встановлено:

- для державної реєстрації фізичної особи – підприємця документи можна подати до будь-якого суб’єкта державної реєстрації у межах України, як в електронній, так і в паперовій формі;

- для юридичних осіб можливість подати документи для проведення державної реєстрації без прив’язки до місцезнаходження такої особи діятиме у межах України лише у разі подання електронної версії документів, для формату подачі документів у паперовій формі – у межах області;

- із числа суб’єктів, що здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації, виключені акредитовані суб’єкти (комунальні та державні підприємства), залишаються державні реєстратори місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, а також державні та приватні нотаріуси;

- державний реєстратор встановлює черговість розгляду поданих документів для державної реєстрації;

- нотаріально засвідчені документи, на підставі яких проводиться державна реєстрація, викладаються на спеціальних бланках нотаріальних документів, що є додатковим захистом таких документів від підробки;

- надано право керівнику юридичної особи на безоплатній основі в режимі реального часу засобами телекомунікаційного зв’язку отримувати інформацію про факт подання або прийому документів, поданих для проведення реєстраційних дій щодо такої юридичної особи;

- у разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження (крім випадку, якщо відомості про повноваження цього представника містяться в Єдиному державному реєстрі). Для цілей проведення реєстраційних дій документом, що засвідчує повноваження представника, є документ, що підтверджує повноваження законного представника особи, або нотаріально посвідчена довіреність, дійсність якої перевіряється за допомогою Єдиного реєстру довіреностей.

Закон № 159 опубліковано в офіційному виданні «Голос України» від 23.10.2019 р. № 202.

По материалам ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Andrey
20.11.19 10:51

А чому державний реєстратор встановлює черговість розгляду поданих документів, а не за хронологією подання? Тобто скажімо поданий мною електронний документ, можна проігнорувати і проводити інші документи?

Ответить
  • Перекатиполе
20.11.19 10:55

Столкнулась с работой регистратора - все очень субъективно, один чиновник указывает на одни "на его взгляд" ошибки. Исправляешь. На следующий раз попадаешь к другому регистратору-чиновнику; этот уже другие "ошибки" выискивает. Полное ощущение возврата в СССР.

Ответить
  • Алла
20.11.19 12:16

А мне культурно посоветовали сходить к натариусу

Ответить
  • Сонечка
20.11.19 15:18

- для державної реєстрації фізичної особи – підприємця документи можна подати до будь-якого суб’єкта державної реєстрації у межах України, як в електронній ( ХТО ? Знає сайти де це все можно оформити ???,наприклад сайт :https://online.minjust.gov.ua/   ( реєстрація бізнесу в Харкові -не працює ???,в Києві працює ( дякуючи меру )в Харкові -ні !!!!

Ответить
  • Сонечка
20.11.19 15:26

Подання заяв працює в пілотному режимі.

Ответить
  • Леся
20.11.19 16:06

Сонечка, але воно працює. В цьому році реєструвала через он-лайн будинок юстиції двох ФОПів 

Ответить
  • Лена
20.11.19 16:59

Правильно ли я понимаю, теперь можно регистрировать в Киеве физ.лиц из других областей, а юр.лиц - нет?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям