Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.11.19
1969 6 Печатать

Тимофій Милованов презентував проєкт “Відкрита земля”

20 листопада Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов спільно з міжнародними партнерами та фахівцями з земельних питань презентували проєкт “Відкрита земля”.  

Головна мета проекту - забезпечити прозорість та відстежуваність земельних відносин, а також надати усім громадянам  повну інформацію про власників землі, вартість угод купівлі продажу та оренди, концентрацію земель в одних руках тощо. 

Під час заходу був представлений геопортал, на якому зібрані результати обробки даних дистанційного зондування земель України та підключена публічна кадастрова карта. 

ДЗЗ з роздільною здатністю 10 метрів показав Україну як на долоні: поля, водні ресурси, лісові ресурси тощо. На отриманій карті можна побачити межі ділянок, чи обробляються вони чи ні, які культури там ростуть, яка зволоженість ґрунту, який індекс вегетації культур на момент зйомки тощо. За допомогою даних з геопорталу вирішуються питання незареєстрованих земель, які використовуються, але з яких не платяться податки.

“Ця електронна карта започатковує нову історію у системі земельних відносин. Система земельного моніторингу надасть можливість бачити онлайн, що відбувається із землекористуванням та власністю на землю, як вона змінюється, де обробляється чи сплачуються податки тощо. Таке нововведення зробить земельні відносити прозорими та контрольованими”, - прокоментував Міністр розвитку  економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Також Міністр зазначив, що за допомогою цього проекту держава зможе знати, що і де росте, матиме можливість робити чіткі прогнози та коригувати свою аграрну політику на основі реальних даних. По-друге, в результаті реформи децентралізації ОТГ отримають можливість відстежувати використання землі та повноту сплачених податків. Органи державної влади будуть використовувати дані у тому числі для верифікації тих даних, що поступають їм за звітністю.

Окрім то Тимофій Милованов  зазначив, що завдяки започаткованому проєкту можна буде обмінюватись даними між всіма державними реєстрами, обрати собі необхідну ділянку для придбання, відстежити вартість угод купівлі продажу, тощо. В тому числі за його допомогою можна отримати інформацію про концентрацію земель в одних руках. 

Подальші кроки запровадження системи полягають у забезпеченні обміну даними між державними реєстрами, що містять відповідну інформацію (Держгеокадастр, Реєстр речових прав, Реєстр юридичних осіб тощо) та створенні програмного продукту, що аналізуватиме ці дані та висвітлюватиме їх для представників державної влади, а також громадськості. Проєкт дозволить ухвалювати рішення у сфері екологічної та харчової безпеки, моніторингу розбудови міст, побудови єдиної інфраструктури геопросторових даних.

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • бурунудук
25.11.19 11:48

А он сам его читал?? Он же книжек не читает......если вообще грамотен Чувак

Ответить
  • Шурик
25.11.19 12:38

бурунудук,Зачем ему эти книжки, он же американец у него на другой мове комиксы.

Ответить
  • Я в шоке
25.11.19 13:24

339 предприятий планируют приватизировать,  соровский пострел везде поспел )

Ответить
  • о_О
04.12.19 22:40

Що поганого в приватизації державних підприємств (крім стратегічних)? Абсолютна більшість з них - трупаки, на частині сидять директора і пилять собі на сім'ю бабло, там повна совдепія, вони фінансуються з _ваших_ податків. Чи краще ще почекати 10 років, коли вони взагалі всі здохнуть і їх просто розтягнуть на шмаття директори, тому що це зараз і відбувається. Держпідприємства в Україні це збитковий напівмертвий совок. Перестаньте жити в ілюзіях і слухати пропагандонів (про сороса дуже люблять казати росіяни, чи любителі росіюшки та інших венесуел). Приватний власник зацікавлений в прибутковості свого підприємства, державний - безрезультатно смокче бабло, там мізерні зарплати, молоді туди не йдуть.

Ответить
  • Алиса
25.11.19 14:01

Наверное лучше бандиты чем идиоты образованные

Ответить
  • о_О
04.12.19 22:42

Бухгалтер911 - респект, довго шукав лінк на цю карту, бо всюди тіки копі пасти без лінку.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям