Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.19
1687 0 Печатать

Мінцифри збирає інформацію щодо швидкості інтернету

Міністерство цифрової трансформації України у найближчі п’ять років прагне забезпечити 100 % покриття населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього нам потрібна якісна інформація про реальне покриття, якої досі ще ніколи не було в Україні.

Наше завдання – виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету.

Для цього ми використовуємо усі наявні джерела – дані офіційної статистики, інформацію регулятора, профільних асоціацій, технічні дані.

Відсьогодні ми запускаємо сайт https://broadband.gov.ua/, який дозволить мешканцям України доєднатися до цієї справи. Сайт є прототипом майбутньої мапи інтернету України. Це – наш перший крок, надалі https://broadband.gov.ua/ буде постійно розвиватись та наповнюватись новою інформацією.

На сайті broadband.gov.ua кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює. Швидкість з‘єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону. Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані.

Окрім того, Мінцифра зібрала офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. І наразі, за допомогою сайту https://broadband.gov.ua/, ми прагнемо цю інформацію перевірити. Вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету, можуть залишити на сайті свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах. Наше завдання — провести інтернет у заклади, де взагалі немає доступу, та забезпечити високу швидкість з’єднання в школах, які вже підключені до мережі.

Мінцифра й надалі збиратиме офіційну статистику щодо підключення соціальних об’єктів до інтернету. На черзі – лікарні, відділки поліції, бібліотеки тощо. І цю інформацію ми також плануємо перевірити, як і дані щодо підключення у школах.

Таким чином, Мінцифра отримає достовірну інформацію про реальне покриття і зможе на її основі приймати зважені рішення. Користувачі інтернету – покращити якість доступу у своєму регіоні. А оператори, у свою чергу, отримають дані для розширення та вдосконалення своїх мереж.

По материалам Міністерство цифрової трансформації у Facebook

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям