Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.11.19
2658 12 Печатать

Засідання правління по затвердженню проекту змін до бюджету Фонду не відбулось через неявку державної сторони

Позачергове засідання правління Фонду соцстраху, що було заплановано на 26 листопада 2019 року, не відбулось через неявку представницької сторони держави.

Засідання було скликано головою правління Фонду Володимиром Саєнком з метою правового врегулювання ситуації із призупиненням 20 листопада виплат лікарняних і допомог по вагітності та пологах.

«На сьогоднішньому засіданні ми мали вирішити пріоритетне питання – затвердити проект змін до бюджету Фонду на 2019 рік, аби розпочати процедуру затвердження цих змін Кабміном. Це необхідно, аби в правовому полі відновити фінансування лікарняних і декретних, виплата яких була вимушено призупинена Фондом 20 листопада, попри наявність коштів на рахунках. Це бюрократична проблема, але вирішити її потрібно. На жаль, сьогодні державна сторона у повному складі на з’явилась на засідання», – говорить голова правління Фонду Володимир Саєнко.

Зазначимо, Фонд є недержавним органом, який керується правлінням у складі трьох сторін соціального діалогу – роботодавців, профспілок і держави.

З метою стабілізації системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та проведення засідання правління Фонду відповідно до вимог регламенту, у найкоротші терміни відбудуться консультації сторін соціального партнерства.

Нагадаємо, Фонд вимушено призупинив виплату матеріального забезпечення (лікарняні, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання) 20.11.2019 року у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за цим напрямом у бюджеті Фонду на 2019 рік. Здійснювати касові видатки понад кошторисні призначення – порушення пункту 6 розділу V постанови правління ФССУ від 12.09.2017 р. № 42, пункту 2 ст. 9 Закону України № 1105.

При цьому, 21 листопада директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков під особисту відповідальність відновив фінансування всіх виплат матеріального забезпечення.

На сьогодні фінансування зазначених виплат відновлено, однак для повного врегулювання ситуації мають бути внесені зміни до бюджету Фонду на цей рік.

Водночас, на сайті Мінсоцполітики зазначено, що Міністерство скликає засідання правління Фонду соціального страхування на п’ятницю 29 листопада.

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль на своїй сторінці у мережі Facebook .

За словами Олега Коваля, порядок денний цього засідання складатиметься з трьох пунктів:

1. Обрання Голови правління Фонду.

2. Формування постійних комісій правління Фонду.

3. Незалежна аудиторська перевірка Фонду соцстрахування з 01.08.2017 р. по теперішній час.

“Вважаю, що розгляд і прийняття відповідних рішень дозволить навести лад в установі та забезпечити її безперебійну роботу”, - підкреслив Олег Коваль.

Як додав заступник Міністра, засідання правління Фонду, заплановане на 26 листопада і з єдиним пунктом порядку денного – “Про внесення змін до бюджету Фонду на 2019 рік” є недоцільним.

“Мінсоцполітики уже ініціювало зміни до кошторису Фонду і запустило процедуру погодження для прийняття Кабміном. Тобто уже цієї середи, 27 листопада, Кабінет Міністрів України може схвалити рішення про зміни бюджету Фонду соцстрахування для його збалансування! Ніякої "призупинки виплат" Фондом не було і не буде!”, - резюмував Олег Коваль.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
27.11.19 08:54

а задержка выплат в два месяца это Ніякої "призупинки виплат" Фондом не було і не буде!”,.

Ответить
  • Ігор
27.11.19 09:04

Бюджет ФСС в основному проїдають держслужбовці. Це вони на лікарняних ховаються від переатестації, розслідувань корупційних діянь на недбалості, від звільнення. Та просто їдуть на відпочинок. А потім, ніби по команді з одного центра, на всіх сайтах звинувачують нову владу. Треба ретельно перевіряти обґрунтовану видачу лікарняних держслужбовцям лікарями.
Рішення:
Терміново скорочувати кількість держслужбовців; передавати їх функції у приватні руки: роз'яснення бухполітики та аудит підприємств; митницю у концесію; державні та комунальні підприємства в концесію. У приватному секторі ніколи хворіти, тому більш уважно слідкують за своїм здоров'ям. На відміну від чиновників, які навпаки зацікавлені. Достатньо подивитись як виглядає Маркарова, яка дісталась нам у спадщину з минулого. Це від важкої праці вона така вгодована? В супермаркетах їх кошики вже не цікавлять, вони вже по 2 візка поперед себе штовхають - бо не наїдаються з одного. Бідненькі.

Ответить
  • Ігор
27.11.19 10:34

А ще держслужбовці дуже полюбляють ховатись за лікарями, вчителями, інвалідами, ... Хоч кількість білякоритних в рази перевищує кількість тих, за ким вони прагнуть сховатись, як тільки мова іде про них.

Ответить
  • Юлія
27.11.19 10:31

Ігор,те що Ви працюєте у приватному бізнесі і не оплачуєте лікарняні працівникам , не робить Вам честі, тому люди що себе цінять у Вас не працюватимуть, хіба від безвиходу.

Ответить
  • Ігор
27.11.19 10:50

Держслужбовці і справді, навіть у безвиході, не йдуть ані у приватний бізнес ані у Європу - це едина каста суспільства, яка гарно себе почуває за рахунок інших, в тому числі, ховаючись на лікарняних.
У всьому приватному бізнесі працівник попереджає: "Я/дитина захворів" - все одно перші 5 днів за рахунок підприємства, і отримує повну платню за місяць. Тому ФСС, в більшості випадків, тільки для держслужбовців, працівників самого фонду та адміністрації комунальних підприємств. ФСС зайва структура - його функції передати страховим компаніям, як у всьому світі.

Ответить
  • PostPred
27.11.19 11:25

Ігор, полностью поддерживаю. К сожалению, принцип "разделяй и властвуй" работает безотказно как сотни лет назад, так и сейчас: властьимущие возложили свои функции по обеспечению соц. гарантий (в том числе и выплату больничных) на работодателя. Теперь у населения страны ни один общий враг - государство не выполняющее своих обязательств, а у каждого свой - злой работодатель. Так ведь проще управлять - толпа недовольных разрознена и не в состоянии объединиться против реальных виновников происходящего...
PS: поклонников неспелого (Зеленоватого) фрукта - Зелени - прошу не обижаться: подобный принцип управления не их достижение, а лишь наследие.        

Ответить
  • Ива
27.11.19 10:04

Ігор,
Давайте отдадим в концессию и вас.
Вы забыли про учителей, врачей, инвалидов.

Ответить
  • PostPred
27.11.19 15:34

Количество лайков под столь "содержательным" постом заставляет задуматься об адекватности нашего народа... 
Итак, на сегодняшний день ФСС - не гос. фонд, переданный в управление 3-м структурам: государству, профсоюзам и объединению работодателей (кстати последние 2-е структуры вообще не понятно кто такие и кем были делегированы), в то время как Концессия это вид договора о создании или 
реконструкции за счёт средств инвестора, находящихся в гос. 
собственности объектов, в результате чего инвестор получает возможность эксплуатировать объект на возмездной основе, собирая доход в свою пользу. По сути, без оформления договора, ФСС уже давно передан в управление 3-м указанным выше структурам, эксплуатирующим средства фонда на безвоздной основе и собирая доход в свою пользу.  Так чем высказывания в пользу договора Концессии так пришлись не по нраву? Или всех устаривает действующая система управления ФСС и, как следствие - результаты его работы? Для чего этот фонд государству - это понятно: дерибан средств и эксплуатация активов, а для чего он гражданам - это вопрос...  
А при чем здесь (нарушение логической последовательности на 3 объекте) 2 профессии "учителя" и "врачи" и категория граждан с особыми потребностями "инвалиды"? Комментировалась исключительно структура и организация управления ФСС и возможность гос. служащих "увильнуть" от работы за счет липовых больничных..  

Ответить
  • Андрей
27.11.19 10:38

Да чего там. Можно и все госуправление на аутсерс перевести. Думаю хуже не будет. И гораздо дешевле для налогоплательщиков.

Ответить
  • Наталія
27.11.19 12:03

«На сьогоднішньому засіданні ми мали вирішити пріоритетне питання – затвердити проект змін до бюджету Фонду на 2019 рік, аби розпочати процедуру затвердження цих змін Кабміном". Це треба було зробити 2-3 місяці тому. Чому нас штрафують за найменше порушення якихось строків, а тут через 3 місяці тільки збираються щось зробити, і все одно не роблять.

Ответить
  • Людмила
27.11.19 14:22

Из этого всего можно сделать только один вывод. Подоходный налог в 18%, в.сбор-1,5% - из наших зарплат недостаточен для содержания всей этой банды бездельников и коррупционеров. Ведь им то никто не задерживает зарплаты. Поэтому нужно сделать подоходный налог процентов эдак 50 и военный сбор 10%. И тогда.... наша экономика зацветет и запахнет!!!!!!!!

Ответить
  • я в шоке
27.11.19 17:18

По подсчетам, общая задолженность по больничным составляет более 1 млрд. гривен   
И денег нет.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям