Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.12.19
1537 5 Печатать

Сергій Верланов: Для прозорого бізнесу податкова служба буде виключно сервісом, зручним і швидким

Як виглядатиме податкова майбутного, якими будуть податкові сервіси, про це розповів Голова ДПС Сергій Верланов під час зустрічі з представниками ІТ-бізнесу в UNIT.City.

«Моє головне завдання – зробити податковий сервіс зручним. ДПС активно працює над удосконаленням інтерфейсу Електронного кабінету. При розробці сервісів увага на 95% надавалась функціоналу, необхідному для виконання законодавства, і лише на 5% - інтерфейсу користувача. Ми ці питання розуміємо і вже вирішуємо», –­  зазначив Сергій Верланов.

За словами Голови ДПС, зараз вже повністю оцифровані сервіси для юридичних осіб, більшість сервісів для фізосіб-підприємців. Головне завдання сьогодні – це адаптація сервісів під потреби користувача, забезпечення можливості фізособам легко, «в декілька кліків» виконати всі необхідні процедури.

Наразі у порядку денному податкової служби впровадження та удосконалення сервісів з попереднього заповнення декларацій для громадян, push-up нагадування про граничні терміни подання звітності та наявність заборгованості, запровадження online-консультацій, подання звітності та сплата податків у зручній формі, аналітичні сервіси. Найголовніший виклик – проект РРО у смартфоні. До  січня ДПС має надати користувачам змогу протестувати програмне РРО, яке буде безкоштовне для скачування і обслуговування.

Сергій Верланов також підкреслив, що ті, хто працює на третій групі спрощеної системи оподаткування (значна частина ІТ-індустрії використовує саме таку систему), не мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їх клієнти розраховуються з ними виключно у безготівковій формі без застосування платіжних карток і перераховують їм кошти на поточний рахунок банківським переказом. Також РРО не потрібні, якщо клієнт в касі банку вносить готівку для подальшого її зарахування на поточний рахунок продавця.

За словами очільника ДПС, значні зміни очікують систему податкового аудиту. «Ми змінюємо систему аудиту. Не тільки платник податків має забути дорогу до податкової, а й податкова – до платника. Значно скорочується кількість перевірок. Вся увага – виключно на ризикові підприємства, які намагаються ухилятися від оподаткування та зловживають своїми правами. Для прозорого бізнесу податкова служба буде виключно сервісом, зручним і швидким», ­ наголосив Сергій Верланов.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
01.12.19 07:23

-Все платные программы скачиваются безкоштовно и обслуживаются. Платится за установку, чтобы она начала работать.
-И опять этот соросёнок считает расчёт платёжной карточкой наличным платежом, а налички там явно нет!!!
-Как с мовой? Мова тормоз для налоговых платежей. На налоговом сайте США есть и по-русски, и по-китайски, и многих других мовах.
-Ещё и парашенковский патриархат, большой грех платить государству которое против твоей веры.
Как азаровское государство было, так грабительским азаровско-соросятинскими остаётся.

Ответить
  • хаха
01.12.19 10:23

Каждая "новая" власть рассказывает эти сказки )))

Ответить
  • Наталья
02.12.19 07:22

До тех пор, пока основной задачей налоговой  будет выполнение плана по наполнению бюджета любой ценой , она никогда не будет сервисом.

Ответить
  • Мария
02.12.19 08:37

Наталья, так планы спускаются сверху. Там должны строится планы по налогам, а не по штрафам. Воообщем, как всегда "..рыба гниет..."

Ответить
  • нана
02.12.19 15:28

шурик.!!!.вы как и 90%народа ..потрудитесь для начала изучить историю.своей страны(если идентифицируете себя украинцем)... ( -по поводу патриарахата)а потом  умничайте.. тут ...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям