Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.12.19
1427 3 Печатать

Верховна Рада підтримала єдину юрособу для митних органів у першому читанні

3 грудня Верховна Рада внесла у свій порядок денний та підтримала у першому читанні законопроєкт № 2318-1, який має на меті розпочати процес діяльності Держмитслужби та Державної податкової служби у форматі єдиних юридичних осіб. За законопроєкт «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» проголосували 272 народних депутатів.

Проєкт Закону запровадить новий формат діяльності Держмитслужби і ДПС як єдиних юридичних осіб, у зв’язку з чим, їх територіальні органи будуть функціонувати не як окремі юридичні особи, а як відокремлені підрозділи цих Служб із необхідним обсягом повноважень, що поліпшить керованість цими органами та дозволить оптимізувати використання людських ресурсів шляхом їх перерозподілу з управлінських напрямів на профільні функції Служб та підвищити ефективність внутрішніх робочих процесів.

Ухвалення законопроєкту № 2318-1 посилить інституційну спроможність Держмитслужби та ДПС, допоможе уникнути дублювання норм законодавства у сфері державної митної справи та державної податкової політики, а також сприятиме досягненню цілей зниження часових та грошових витрат для доброчесного бізнесу, подальшого впровадження електронних сервісів, запровадження ефективної організаційної структури цих Служб, побудованих за функціональним принципом.

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ния
07.12.19 10:40

Как понять "у форматі єдиних юридичних осіб" - кто-нибудь понял??)

Ответить
  • Шурик
08.12.19 09:57

Ния,
Землю купят вместе с границей.
Развал Византийской империи с этого и начался. Они так ожирели что таможню наняли, потом армию, и кончилась Византия. 
Не может Государство управлять, отдай хозяину - Стране. Мы правильно разберёмся сами со своей собственностью, без олигархического государства.

Ответить
  • Ния
08.12.19 12:20

Шурик, "купят" - это Вы о них слишком хорошего мнения   - скорее продадут... А насчет "мы разберемся" - так а кто выбирает этих самых бессовестных нахлебников? и откуда они берутся?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям