Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.12.19
4074 0 Печатать

Розрахунки за товари/послуги через платіжні термінали: чи є доходом «єдинника» утримана банком комісійна винагорода?

"Вісник.Офіційно про податки".

У разі використання платіжних терміналів при здійсненні розрахунків за товари (роботи, послуги), надані фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку, доходом такого платника єдиного податку вважається сума, що надійшла на розрахунковий рахунок. При цьому датою отримання доходу є дата надходження коштів на розрахунковий рахунок платника єдиного податку.

Якщо при здійсненні розрахунків за товари (роботи, послуги) із використанням платіжних терміналів з суми виручки банком утримується комісійна винагорода за надані банком послуги з розрахункового обслуговування, то доходом фізичної особи — підприємця є повна сума виручки (з урахуванням суми комісії, утриманої банком).

ІПК від 17.12.2019 р. № 1934/04/-36-3-02-07/ІПК.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям